Skip to main content

Καστρίτης: Δεν έχω λόγια για τους παίκτες, καθηλωτικός ο κόσμος

«Έχουμε ένα πολύ ωραίο γκρουπ παικτών, είναι όλοι αγαπημένοι μεταξύ τους και χαιρόμαστε να δουλεύουμε μαζί τους κάθε μέρα», δήλωσε ο κόουτς του Άρη.

Ο Γιάννης Καστρίτης δεν μπορούσε να εκφράσει με λόγια αυτό που παρουσίασε ο Άρης στο δεύτερο ημίχρονο στη νίκη επί του Λαυρίου ενώ χαρακτήρισε «καθηλωτικό» τον κόσμο του «Αυτοκράτορα».

Ο κόουτς των «κιτρινόμαυρων» τόνισε αρχικά: «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, πρώτα απ’ όλα στο πνευματικό κομμάτι. Κι αυτό είχε να κάνει με δυο παράγοντες. Πρώτον γιατί προερχόμασταν από δύο διαδοχικές νίκες κι όπως καταλαβαίνετε η πίεση και η καλή πίεση που έχει μια ομάδα στις πλάτες της, όταν προέρχεται από αρνητικά αποτελέσματα και θέλει τη νίκη, ίσως είχε πάει πιο πίσω και υπήρχε ο κίνδυνος να αποπροσανατολιστούμε και να θεωρήσουμε ότι εύκολα ή δύσκολα θα κερδίζαμε τον αγώνα. Το δεύτερο κομμάτι έχει να κάνει με το ότι ο Άρης είχε κερδίσει το Λαύριο στον πρώτο γύρο, οπότε ίσως κάποιοι σκεφτόντουσαν ότι εύκολα ή δύσκολα θα κερδίζαμε και το δεύτερο παιχνίδι, ενώ ο αντίπαλος έχει κάνει πολύ ποιοτικές προσθήκες και παίξαμε με μια τελείως διαφορετική ομάδα, σε πολύ καλό μομέντουμ. Ξέραμε ότι διεκδικεί και ψάχνει μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη, εκτός προγράμματος.

Ευτυχώς τίποτα απ’ αυτά δεν συνέβη. Ευτυχώς τα παιδιά μας ήταν πάρα πολύ συγκεντρωμένα. Ίσως σε κάποια κομμάτια στο πρώτο ημίχρονο να μην πήγαμε τόσο καλά και όσο θα θέλαμε. Περισσότερο έχει να κάνει με το επιθετικό ριμπάουντ του Λαυρίου στο πρώτο ημίχρονο. Αν δεν κάνω λάθος, έβαλαν 12 πόντους από δεύτερες ευκαιρίες. Αλλά ειλικρινά δεν έχω λόγια για τους παίκτες και αυτό που παρουσίασαν στο δεύτερο ημίχρονο και μάλιστα με αυξανόμενη ένταση, όσο πλησιάζαμε στο τέλος του παιχνιδιού. Έκαναν κατάθεση ψυχής, για μια ακόμη φορά θυσίασαν το κορμί τους και καταφέραμε να φτάσουμε σε μια πολύ σημαντική νίκη, που θα μας βοηθήσει σίγουρα για τη συνέχεια. Θέλω να δώσω πάρα πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες, ανεξαρτήτως του πόσο σκόραραν. Είχαμε για έναν ακόμη αγώνα τραυματίες και απόντες, αλλά όσο είμαστε ταπεινοί και δουλεύουμε κάθε μέρα όπως μέχρι τώρα, μόνο ευχάριστα πράγματα έχουμε να περιμένουμε».

Για το ότι οι Έλληνες παίκτες σκόραραν 48 από τους 84 πόντους και ήταν πρωταγωνιστές της νίκης: «Γενικά, την ομάδα προσπαθώ να την αντιμετωπίσω σαν σύνολο. Σίγουρα κοιτάμε τους πόντους. Έχω πει ξανά ότι είμαστε μια ομάδα που θέλουμε να παίζουμε άμυνα, δεν θέλουμε να βαφτίσουμε κάποιον ηγέτη. Όποιος είναι σε καλή μέρα, σε σωστή θέση, θα παίρνει τις σωστές προσπάθειες. Πολλές φορές στη διάρκεια ενός παιχνιδιού φυσικά, τυγχάνει να υπάρχουν παίκτες που βρίσκονται σε καλή μέρα, οπότε είναι λογικό να παίρνουν περισσότερο βάρος στο σκοράρισμα. Συνολικά εγώ και οι συνεργάτες μου αντιμετωπίζουμε την ομάδα έτσι.

Είναι ευχής έργον για κάθε ομάδα και φυσικά και για τον Άρη να έχει Έλληνες που μπορούν να τραβήξουν την ομάδα, όχι μόνο στο σκοράρισμα, όπως έγινε σήμερα, αλλά και σε θέματα νοοτροπίας. Έχουμε ένα πολύ ωραίο γκρουπ παικτών, είναι όλοι αγαπημένοι μεταξύ τους και χαιρόμαστε να δουλεύουμε μαζί τους κάθε μέρα».

Για τον τραυματισμό του Μπελ είπε: «Δυστυχώς και εμάς, μας ήρθε πολύ απότομα η είδηση ότι πολύ δύσκολα θα αγωνιστεί. Τελικά δεν μπόρεσε, παρότι προσπάθησε και ήθελε να παίξει και να βοηθήσει. Είναι ακόμα πολύ φρέσκο και καλό είναι να περιμένουμε να γίνουν όλες οι εξετάσεις που πρέπει να γίνουν, ώστε από βδομάδα να έχουμε τα νέα. Με την ευκαιρία, θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια και να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο το ιατρικό επιτελείο που δίνει σκληρή μάχη για να προσπαθήσουν να αντιμετωπίσει τα προβλήματα τραυματισμών και να έχουμε τους παίκτες μας όσο πιο έτοιμους γίνεται σε κάθε παιχνίδι».

Σε ερώτηση για την παρουσία του κόσμου ανέφερε: «Ο κόσμος και σήμερα ήταν… Τι να πω; Καθηλωτικός, εκπληκτικός. Είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά μας παίρνουν τεράστια δύναμη, τεράστια ώθηση από τον κόσμο μας, για να βγάλουν όλη αυτή την ενέργεια στο αμυντικό κομμάτι. Επειδή έχω ακούσει πάρα πολλές συζητήσεις μεταξύ τους, θέλουν να βλέπουν το γήπεδο γεμάτο και να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, να παίζουν καλά, να κερδίζουν και να επιστρέφουν αυτή τη χαρά στον κόσμο».

Ρωτήθηκε να σχολιάσει την απόδοση του Μποχωρίδη και απάντησε: «Θα μου επιτρέψετε να μην αναφερθώ προσωπικά σε παίκτη. Είμαστε ομάδα. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι για παιδιά που φαίνεται να βρίσκουν τον εαυτό τους. Ξέρουμε όλοι τι πίεση και στενοχώρια τραβάνε καθημερινά. Οπότε είναι πολύ ευχάριστο να βλέπεις τους κόπους σου να ανταμείβονται. Εκτός από τον Λευτέρη, είδα πολλά παιδιά να κάνουν βουτιές σήμερα, υπάρχουν παίκτες, οι οποίοι έπαιζαν σκυλίσια άμυνα, χωρίς να ακουμπούν την μπάλα και δεν υπήρχε καμία αντίδραση. Αυτό είναι η μεγάλη χαρά και η επιτυχία της ομάδας μας. Καλό είναι να μένουμε όλοι ταπεινοί, να έχουμε το κεφάλι χαμηλά, να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να αφήσουμε τα παιδιά να εκφράσουν τον εαυτό τους μέσα στο γήπεδο. Όλο αυτό που δουλεύουμε κάθε βδομάδα να μπορέσουν να το βγάλουν στο γήπεδο. Όχι πάντα με το σκοράρισμα. Δεν είναι το σημαντικότερο σίγουρα».

Ερωτηθείς για τον αριθμό των νικών που απαιτούνται για την παραμονή ανέφερε: «Συνήθως οκτώ, μερικές φορές σου φτάνουν, ίσως χρειαστούν και εννιά. Θα δούμε… Ας μην το σκεφτόμαστε αυτό».