Skip to main content

Κατά της εργασιακής εφεδρείας ο ΔΣΑ

Κατά του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας τάχθηκε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Γιάννης Αδαμόπουλος, τονίζοντας ότι το μέτρο αυτό είναι κοινωνικά άδικο.

Κατά του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας τάχθηκε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Γιάννης Αδαμόπουλος, τονίζοντας ότι το μέτρο αυτό είναι κοινωνικά άδικο.

«Η ολοκλήρωση του πρώτου κύματος του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας εισάγει πλέον και σε πρακτικό επίπεδο τη σχετική νομοθετική ρύθμιση, η οποία, όπως ακόμα και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη ομολογούν, προέκυψε ως αποτέλεσμα εκβιαστικών διλημμάτων εκ μέρους της τρόικας υπό την απειλή μη εκταμίευσης της περιβόητης έκτης δόσης», τόνισε ο κ. Αδαμόπουλος.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΔΣΑ εκτιμά ότι παρά «τις μεγαλόπνοες εξαγγελίες των εμπνευστών του», ο θεσμός δεν αναμένεται «να αποφέρει σημαντική μείωση των κρατικών δαπανών πέραν των 300 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό αναμφισβήτητα δυσανάλογο τόσο των πραγματικών αναγκών της εθνικής οικονομίας όσο και της κοινωνικής αναστάτωσης που θα επιφέρει η εφαρμογή του».

«Οι χρόνιες παθογένειες του τομέα της δημόσιας διοίκησης, αποτέλεσμα των παλινωδιών των πολιτικών που υιοθετήθηκαν μέχρι σήμερα, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με νομοθετήματα αποσπασματικά, κοινωνικά άδικα και ανάλγητα», συμπληρώνει.

Τονίζει τέλος ότι ο «παραλογισμός» της εφεδρείας, που εφαρμόζεται δίχως εξαιρέσεις, αποδεικνύεται περίτρανα στην περίπτωση των δικαστικών υπαλλήλων, ο ρόλος των οποίων, όπως υπογραμμίζει, «είναι ιδιαίτερα κομβικός στις πανταχόθεν διαρκώς εξαγγελλόμενες προσπάθειες για την επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης».