Skip to main content

Κατά της εξεταστικής ο Καρατζαφέρης

Κατά της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την Οικονομία τάχθηκε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, υποστηρίζοντας ότι θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη και ισχυρότερη ναρκοθέτηση της προσπάθειας
Κατά της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την Οικονομία τάχθηκε σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, υποστηρίζοντας ότι θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη και ισχυρότερη ναρκοθέτηση της προσπάθειας της χώρας να βγει από την κρίση.

Ο κ. Καρατζαφέρης, μιλώντας στον «Real FM», κατηγόρησε τη ΝΔ για έλλειψη σοβαρότητας, λόγω της - όπως υποστήριξε - αλλαγής στάσης της στο θέμα της συναίνεσης και χαρακτήρισε αδιανόητο «να βγούμε προς τα έξω και να αρχίσουν να κατηγορούν τα δύο μεγάλα κόμματα, τα οποία είναι και υπεύθυνα εξάλλου της διακυβερνήσεως της χώρας όλα τα τελευταία χρόνια, ότι εσύ με αυτές τις μηχανορραφίες, εσύ με αυτό τον ανοίκειο τρόπο, μαγείρεψες τα πράγματα και μπήκαμε στην ΟΝΕ. Τώρα, θα ανοίξουμε τα μάτια σε εκείνους που ψάχνουν να βρουν και την τελευταία αφορμή;».

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. υποστήριξε ότι θα φτάσουμε στο σημείο να πουν οι ευρωπαίοι ότι η χώρα μας μπήκε στην ΟΝΕ με χαλκευμένα στοιχεία, με ό,τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό, και ανέφερε ότι ο ίδιος έκανε μηνυτήρια αναφορά για το συγκεκριμένο ζήτημα της αυθεντικότητας των στοιχείων και τώρα το θέμα είναι στη δικαιοσύνη, η οποία θα ψάξει και, όταν βρει, ό,τι βρει, «που πρέπει κάποια πράγματα να βρεθούν για να κλείσουμε και στόματα, θα πάμε ήρεμα σε τέσσερις, πέντε, έξι μήνες να κάνουμε ότι πρέπει να κάνουμε».

Ο Γ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε τη συναίνεση μέρος της προσπάθειας, υποστηρίζοντας ότι θεωρεί πως είναι μη σοβαρό από την πλευρά της ΝΔ, να λέει άλλο τη μία ημέρα, άλλο την άλλη, «όταν έχουμε απέναντι μας ένορκο, τον πληγωμένο ελληνικό λαό» και συνέχισε: «Πιστεύω ότι ο Σαμαράς, πιεζόμενος εκ των έσω, αναγκάστηκε να αλλάξει πολιτική και του έδωσε το ΠΑΣΟΚ, το άλλοθι για να βγει από αυτή τη διαδικασία».

Εκτίμησε ακόμη ότι ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε η ΝΔ έχουν βρει το βηματισμό τους, ενώ αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ υποστήριξε ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι εμφανώς τρομαγμένος, τον φοβίζει τι θα κάνει ο Μητσοτάκης και ο Καραμανλής. Εκτίμησε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «βρίσκεται σε μία τορπίλη και ως εκ τούτου δεν μπορεί να αποδώσει κοινοβουλευτικά κι αυτό φαίνεται».

Για τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου είπε ότι «ως πρόσωπο, τον είχαμε υποτιμήσει λίγο, είχαμε μείνει στο υποκοριστικό. Η διαπίστωση η δική μου, όταν πηγαίνουμε στα βαθιά, βλέπω ότι αντέχει, είναι καλή η επίδοσή του και η αναπνοή του, που σημαίνει ότι είμαι τουλάχιστον λίγο πιο ήσυχος από ότι ήμουν στις 4 Οκτωβρίου, σχετικά με τη δυνατότητα του τιμονιέρη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται βοήθεια, ότι κι αυτός αντιλαμβάνεται ότι στο εσωτερικό του θέλει μία κορτιζόνη και αυτός είναι ο ρόλος μου. Διαπιστώνω ότι υπάρχει έδαφος να προσφέρει κανείς υπηρεσίες και από την αντιπολίτευση, δίνοντας χρήσιμες συμβουλές και όχι μόνο κραυγάζοντας».