Skip to main content

Κατά της πώλησης του ΟΛΘ οι βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Mέτωπο κατά της πώλησης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, έχουν σχηματίσει οι βουλευτές της συγκυβέρνησης. Οι τοποθετήσεις στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.

της Άννης Καρολίδου

Mέτωπο κατά της πώλησης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, έχουν σχηματίσει οι βουλευτές της συγκυβέρνησης, όπως προκύπτει από τις τοποθετήσεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, στην οποία σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ, παρόντος του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, παρουσιάζει την εισήγησή του για πώληση του 67% της ΟΛΘ Α.Ε. και, συνεπώς, την πλήρη ιδιωτικοποίηση της.

Όπως πληροφορείται η Voria.gr, στις τοποθετήσεις τους οι βουλευτές της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης και Γιώργος Ορφανός, τάχθηκαν κατά της πώλησης και υπέρ της παραχώρησης δραστηριοτήτων και χρήσεων σε στρατηγικούς εταίρους, ενώ επίσης υποστήριξαν ότι θα πρέπει ΤΑΙΠΕΔ και κυβέρνηση να λάβουν υπόψη τους τις θέσεις των τοπικών φορέων, που έχουν ξεκάθαρα, όπως είναι γνωστό, ταχθεί υπέρ των παραχωρήσεων και κατά της πώλησης.

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, ο Πάρις Κουκουλόπουλος, δήλωσε πως όλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι κατά της πώλησης του ΟΛΘ. Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει  ότι τουλάχιστον το 50,5% των μετοχών πρέπει να μείνει στον έλεγχο του ελληνικού δημοσίου και πως η ανάπτυξη του λιμένα της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να γίνει μέσα από το κυρίαρχο ευρωπαϊκό μοντέλο των παραχωρήσεων δραστηριοτήτων.

Υπέρ των παραχωρήσεων τάχθηκε και η ΔΗΜΑΡ ενώ τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ταχθεί κατά και των παραχωρήσεων.

Μετά την καθολική αντίθεση που συνάντησαν ΤΑΙΠΕΔ και Μαξίμου, αυτό που λογικά θα επιχειρηθεί από πλευράς Ταμείου, είναι, επανεξέταση του θέματος και διαφοροποίηση του μοντέλου που προτείνει για την ΟΛΘ Α.Ε.