Skip to main content

Καταδικάστηκε σε Ελλάδα και Αλβανία για δολοφονία στο Κιλκίς το 2001

Ο 38χρονος σήμερα εκτίει ποινή στην Ιταλία όπου έχει καταδικαστεί για άλλα αδικήματα και η Αλβανία έχει ζητήσει την έκδοση του.

Ερήμην καταδικάστηκε ένας 38χρονος Αλβανός για δολοφονία που διαπράχθηκε στο Μεταλλικό Κιλκίς, το 2001, με θύμα έναν 23χρονο συμπατριώτη του. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο, επιβάλλοντας ισόβια δεσμά για την ανθρωποκτονία, ενώ ο ίδιος έχει καταδικαστεί με 20ετή κάθειρξη και στην Αλβανία, για την ίδια υπόθεση, επειδή οι γονείς του θύματος κατήγγειλαν το περιστατικό και στις αλβανικές αρχές.

Ο 38χρονος σήμερα εκτίει ποινή στην Ιταλία όπου έχει καταδικαστεί για άλλα αδικήματα και η Αλβανία έχει ζητήσει την έκδοση του. Στη συνέχεια, μόλις ολοκληρώσει την ποινή του επί αλβανικού εδάφους, υπάρχει δυνατότητα, μέσω διακρατικής σύμβασης, να εκδοθεί και στην Ελλάδα για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής που επέβαλε το ΜΟΔ.

Το έγκλημα έγινε, στις 31 Ιανουαρίου 2001, κατά τη διάρκεια συμπλοκής μεταξύ Αλβανών. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο δράστης πήγε να ζητήσει την επιστροφή χρέους 90.000 δραχμών από τον ξάδελφο του θύματος. Ο 23χρονος μπήκε στη μέση για να τους χωρίσει αλλά δέχτηκε μαχαιριά και έπεσε νεκρός.