Skip to main content

Καταδικάζει την απόφαση για Αγία Σοφία ο Σύνδεσμος Κωνσταντινουπολιτών

Την αντίθεσή τους για την απόφαση της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας μετατρέψει σε τζαμί την Αγία Σοφία εκφράζουν οι κάτοικοι Κωνσταντινουπολιτών

Καταδικάζει με ανακοίνωσή του την απόφαση της Τουρκίας για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ο Σύνδεσμος Κατοίκων Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών Πυλαίας Θεσσαλονίκης.

«Ενώνουμε σήμερα τη φωνή μας με τη φωνή του πολιτισμένου κόσμου που ζητά να ανακαλέσει την απόφαση αυτή η τουρκική κυβέρνηση», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του Συνδέσμου Κατοίκων Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών:

Ως συνέχεια των ξεριζωμένων Ρωμηών οι οποίοι το 1963 δημιούργησαν το συνοικισμό μας, το συνοικισμό Κωνσταντινουπολιτών, με το όραμα να διαιωνίσει το όνομα Βασιλίδος των πόλεων, εκφράζουμε την αντίθεση και τη διαμαρτυρία μας για την απόφαση της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας μετατρέψει σε τζαμί την Αγιά Σοφιά.

Η Αγιά Σοφιά, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, παρά τις προσβολές που υφίσταται, θα αποτελεί πάντα στις καρδιές των ορθοδόξων όλου του κόσμου το κορυφαίο σύμβολο ειρήνης και συμφιλίωσης.

Ενώνουμε σήμερα τη φωνή μας με τη φωνή του πολιτισμένου κόσμου που ζητά να ανακαλέσει την απόφαση αυτή η τουρκική κυβέρνηση.