Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019
x

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΝΤΕΛΙΒΕΡΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση, το περιστατικό αυτό δημοσιοποιεί τις άθλιες εργασιακές συνθήκες των διανομέων.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με ανακοίνωση του καταδικάζει απερίφραστα την εγκληματική ενέργεια σε βάρος του εργαζόμενου - ντελιβερά, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον εργοδότη του επειδή ο ίδιος λόγω ασθένειας αδυνατούσε να πάει στη δουλειά του.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση, «το περιστατικό αυτό φέρνει με το χειρότερο τρόπο στο φως τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάζονται να εργάζονται οι διανομείς φαγητού, όπου οι εργοδότες -σε πολλές περιπτώσεις - αρνούνται να τους καταβάλλουν τα νόμιμα, τις υπερωρίες και τις ασφαλιστικές εισφορές, ενώ δε διστάζουν να δημιουργούν κλίμα φόβου και τρομοκρατίας προκειμένου να τους εξαναγκάσουν να εργάζονται υπό άκρως αντεργατικές συνθήκες».

Μάλιστα τονίζεται ότι το Ε.Κ.Θ. επανειλημμένα έχει επισημάνει τις παρανομίες των εργοδοτών στον συγκεκριμένο κλάδο των διανομέων φαγητού και έχει ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές να εντείνει τους ελέγχους, βάζοντας τέλος στο καθεστώς ανομίας και παραβατικότητας που υπάρχει.

«Είμαστε δίπλα στον εργαζόμενο πατέρα και σε όλους τους διανομείς που μάχονται για το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία και απέναντι στις εγκληματικές πρακτικές της εργοδοσίας, οι οποίες θα πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά. Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση πως η τρομοκρατία και ο τραμπουκισμός δεν θα περάσει. Την απάντηση θα τη δώσουμε όλοι μαζί οι εργαζόμενοι», σημειώνεται από πλευράς ΕΚΘ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ