Skip to main content

Καταδίκη της επίθεσης στην TV100 και αιχμές Καλαφάτη κατά Μπουτάρη

Την επίθεση καταδίκασαν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σταύρος Καλαφάτης και η επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Ρία Καλφακάκου.

Την καταδίκη τους για την επίθεση κουκουλοφόρων που σημειώθηκε το απόγευμα στα γραφεία της Δημοτικής Τηλεόρασης, εξέφρασαν μέλη του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σταύρος Καλαφάτης έστρεψε τα βέλη του κατά της διοίκησης, κατηγορώντας την για απάθεια.

«Υπάρχει ένα πέπλο προστασίας απέναντι σ΄ αυτά τα "καλόπαιδα", που βγαίνουν από ειρηνικές πορείες και καταστρέφουν περιουσίες πολιτών. Το γεγονός που έγινε σήμερα με κάνει να γίνομαι ακόμα πιο επιθετικός σε θέματα της τάξης. Μπήκαν και σήμερα στο σπίτι μας ξανά. Δεν θα βγάλουμε ένα ψήφισμα;», σημείωσε, υπενθυμίζοντας την υπόθεση με τους NoBorder που είχαν προκαλέσει καταστροφές στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

«Τότε, ως “Εντάξει”, είχαμε καλέσει τη Διοίκηση του Δήμου να κινηθεί με δυναμικό τρόπο απέναντι στα φαινόμενα ανομίας και παραβατικότητας. Δέκα καλόπαιδα αποφάσισαν να σπάσουν το σπίτι της Δημοκρατίας που είναι το Δημαρχείο και υπήρξε πλήρης απάθεια από το Δήμαρχο και τη διοίκησή του. Εμείς πράξαμε το καθήκον μας και μάλιστα χλευαστήκαμε. Η Διοίκηση μίλησε για μικροζημιές, λες και παίζει ρόλο το ποσό που απαιτήθηκε για την αποκατάστασή τους. Αυτό που παίζει ρόλο είναι το μήνυμα ότι δε θα ανεχτείς την ανομία στην πόλη σου, ότι θα μπεις μπροστά και θα υπερασπιστείς τη ζωή και την περιουσία των πολιτών. Ότι δεν θα πετάς μόνον ατάκες για να γίνουν viral και στα ουσιαστικά ζητήματα θα κρύβεσαι».

Όπως σημείωσε, για την παράταξή του «το θεμελιώδες δικαίωμα της προστασίας της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών είναι κορυφαίο. Κρίνω ότι σε αυτό το κομμάτι ο δήμαρχος έχει να διανύσει πολλά χιλιόμετρα για να καταλάβει τις ανησυχίες των συμπολιτών μας». Και κατέληξε: «Ας αποφασίσουμε να εκδώσουμε ένα ψήφισμα τώρα, όλοι μαζί, ομόφωνα. Το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών δεν έχει δεξιό ή αριστερό, προοδευτικό ή συντηρητικό πρόσημο».

Την πλήρη αντιθεσή της και την αντίδρασή της για την επίθεση εξέφρασε και η επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Ρία Καλφακάκου. «Δε γίνεται να μην εκφράσουμε την αντίθεσή μας γι' αυτούς τους δήθεν μπαχαλάκηδες», σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τις 18:00, ομάδα περίπου 20 κουκουλοφόρων επιτέθηκε στην είσοδο του κτηρίου της ΔΕΠΘΕ, προκάλεσε φθορές σε σταθμευμένα οχήματα, ενώ τραυμάτισε ελαφρά και έναν εργαζόμενο (δείτε εδώ).