Skip to main content

Καταδίκη αστυνομικών για την υπόθεση δολοφονίας οδηγού λεωφορείου από τοξικομανή

Ποινές φυλάκισης 15 και 6 μηνών, με 3ετή αναστολή, επέβαλε το Δευτεροβάθμιο Εφετείο Θεσσαλονίκης, αντίστοιχα, στους δύο αρχιφύλακες της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι κατηγορούνταν για την απόδραση τοξικομανούς απ
Ποινές φυλάκισης 15 και 6 μηνών, με 3ετή αναστολή, επέβαλε το Δευτεροβάθμιο Εφετείο Θεσσαλονίκης, αντιστοίχως, στους δύο αρχιφύλακες της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι κατηγορούνταν για την απόδραση τοξικομανούς από περιπολικό, που κατέληξε στη δολοφονία οδηγού αστικού λεωφορείου στη Σίνδο Θεσσαλονίκης.

Οι δύο αστυνομικοί, ηλικίας 51 και 42 ετών, κάθισαν στο εδώλιο κατηγορούμενοι για ελευθέρωση κρατουμένου από αμέλεια, ενώ ένας εξ αυτών διώκονταν, επιπλέον, για πλημμελή φύλαξη αστυνομικού όπλου. Το δικαστήριο τούς αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε καταδικάσει τους δύο αστυνομικούς -αντιστοίχως- σε ποινές φυλάκισης 28 μηνών και 8 μηνών, εκ των οποίων η πρώτη ήταν εξαγοράσιμη και η δεύτερη με αναστολή.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 3 Μαΐου του 2008. Ο 33χρονος τοξικομανής είχε συλληφθεί για κλοπή πορτοφολιού, αλλά καθ’ οδόν για το αστυνομικό τμήμα, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι οι αστυνομικοί-μέλη του πληρώματος δεν του είχαν περάσει χειροπέδες, κατόρθωσε να ξεφύγει από το περιπολικό, αρπάζοντας το υπηρεσιακό όπλο ενός εκ των δύο αρχιφυλάκων.

Κρατώντας ομήρους οδηγούς Ι.Χ. αυτοκινήτων και ξεφεύγοντας από δεκάδες αστυνομικούς, ο δραπέτης ανέβηκε κατά τη διάρκεια της καταδίωξης σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ, δολοφονώντας τον 59χρονο οδηγό του. Λίγο αργότερα συνελήφθη από αστυνομικούς.

Στην απολογία τους οι κατηγορούμενοι είπαν ότι γνώριζαν τον δράστη, αφού τον είχαν οδηγήσει ουκ ολίγες φορές κατά το παρελθόν στο Τμήμα Ασφάλειας Σίνδου, όπου υπηρετούσαν, για υποθέσεις ναρκωτικών και μικροκλοπών.

Να σημειωθεί ότι ο 33χρονος καταδικάστηκε για την υπόθεση σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον κάθειρξη 25 ετών από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κατερίνης.