Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020
x

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ ΤΗΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Η πρώην υπουργός δικαιώθηκε δικαστικά για υβριστική ανάρτηση του προέδρου των ΑΝΕΛ στο twitter σχετικά με την παρουσία της στην ορκωμοσία Ερντογάν.

Το Πρωτοδικείο Αθηνών καταδίκασε τον Πάνο Καμμένο για συκοφαντική δυσφήμηση της Ντόρας Μπακογιάννη επιβάλλοντάς του χρηματική αποζημίωση 5.000 ευρώ.

Η απόφαση εκδόθηκε μετά από αγωγή της πρώην υπουργού για την ανάρτηση του προέδρου των ΑΝΕΛ στο twitter: «Με ομήρους 2 Έλληνες στρατιωτικούς η Ντόρα Χριστοφοράκου-Μαρινάκη πάει να υποβάλει τα σέβη της στο Σουλτάνο,το ΣΚΑΙ-ΧΑΜΠΕΡ λιβανίζει ενώ αποκαλεί προδότη τον Έλληνα πρωθυπουργό που δεν στέλνει ούτε κλητήρα λόγω αιχμαλωσίας 2 αδελφών μας. Η Τούρκικη ηρωίνη πληρώνει...ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!!».

Για δικαστική δικαίωσή της κάνει λόγο η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. «Η απόφαση είναι ιδιαίτερα σημαντική, διότι απέρριψε τον ισχυρισμό του κ. Καμμένου περί αναρμοδιότητας του δικαστηρίου εξαιτίας της ιδιότητάς του ως βουλευτής, σημειώνοντας ότι η έκφραση γνώμης στον τύπο εκφεύγει του κοινοβουλευτικού έργου» αναφέρει η κ. Μπακογιάννη.

Κατά την κ. Μπακογιάννη, το δικαστήριο έκρινε ότι ο Πάνος Καμμένος προέβη σε σημαντική προσβολή και εξύβριση της υπόληψής της με ψευδείς ισχυρισμούς, γι' αυτό και του επέβαλε χρηματική ποινή.

Η βουλευτής είχε υποβάλει και μήνυση για την ίδια ανάρτηση. Ωστόσο, ο κ. Καμμένος ζήτησε και πέτυχε τη μη άρση της ασυλίας του, καθώς, σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, κρύφθηκε «πίσω από τη βουλευτική του ιδιότητα». Για τον λόγο αυτόν, η πρώην υπουργός υπέβαλε προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), η οποία αναμένεται να εκδικαστεί το επόμενο διάστημα.

Η Ντόρα Μπακογιάννη υπέβαλε και δεύτερη μήνυση για νέα, συκοφαντική όπως τη θεωρεί, ανάρτηση του κ. Καμμένου, για την οποία η Βουλή έκρινε ότι δεν υφίσταται θέμα ασυλίας και θα εκδικαστεί από τα ποινικά δικαστήρια.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ