Skip to main content

Καταδίκη του οδηγού ΚΤΕΛ για την επίδειξη του μορίου του- Τι ισχυρίστηκε

Αρνήθηκε πως είχε πονηρό σκοπό ο οδηγός του αστικού λεωφορείου του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής που κατηγορείται ότι επέδειξε το μόριό του σε ανήλικη.

Ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον οδηγό αστικού λεωφορείου του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής που φέρεται να παρενόχλησε σεξουαλικά μια ανήλικη, ενώ εκτελούσε δρομολόγιο προς το Μεσημέρι, ανατολικά της Θεσσαλονίκης στις 7 Οκτωβρίου.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, ωστόσο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Υπενθυμίζεται πως η 16χρονη είχε καταγγείλει πως ο άνδρας είχε επιδείξει το μόριό του ενώ η ίδια ήταν η μοναδική επιβάτης του λεωφορείου.

Η 16χρονη δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ωστόσο η κατάθεσή της διαβάστηκε από την πρόεδρο της έδρας. Όπως περιέγραψε, επιβιβάστηκε με μία φίλη της στο λεωφορείο στο οποίο δεν υπήρχαν άλλοι επιβάτες παρά μόνο ο οδηγός. Η ανήλικη σημείωσε πως έπειτα από κάποιες στάσεις η φίλη της κατέβηκε, ενώ όπως είπε ο οδηγός προσπάθησε να της πιάσει κουβέντα ρωτώντας την αν μπορεί να καπνίσει μέσα στο λεωφορείο, προσφέροντάς της ένα τσιγάρο, κάτι που όπως κατέθεσε, αρνήθηκε. Ακόμα, σύμφωνα με την κατάθεσή της, τη ρώτησε σε ποια στάση θα κατέβει.

«Πέρασε από δίπλα και μου είπε ότι θέλει να κλείσει τα παράθυρα. Μου φάνηκε περίεργο γιατί ήταν πολύ κοντά στη στάση που θα κατέβαινα», αναφέρεται στην κατάθεσή της. Όπως κατήγγειλε, όταν ο οδηγός την πλησίασε, το μόριό του ήταν εκτός του παντελονιού του και σε στύση, ενώ η ίδια έστειλε μήνυμα και τηλεφώνησε στη μητέρα της σοκαρισμένη. Σύμφωνα με την κατάθεσή της, μετά από λίγο κατέβηκε στη στάση κοντά στο σπίτι της, ενώ πριν κατέβει ο οδηγός της ζήτησε συγγνώμη.

Ο κατηγορούμενος, πατέρας ενός 12χρονου κοριτσιού, ισχυρίστηκε πως πρόκειται για παρεξήγηση. «Αν είχα προθέσεις, μπορούσα να κάνω το οτιδήποτε. Εκείνη την ώρα, ήταν σαν να βλέπω το δικό μου παιδί», τόνισε ενώπιον της έδρας. Σύμφωνα με όσα είπε, πριν φτάσει στον τερματικό σταθμό για να ξεκινήσει το δρομολόγιο της επιστροφής, κατέβηκε για να «κάνει πολύ γρήγορα την ανάγκη του», αποδίδοντας σε αυτό το συμβάν το ανοιχτό φερμουάρ.

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, η ανήλικη μπήκε μόνη της στο λεωφορείο, χωρίς. «Το μόνο μου λάθος ήταν ότι άναψα τσιγάρο. Δεν της πρόσφερα κανένα. Τη ρώτησα μόνο αν την ενοχλεί δύο φορές, επειδή φορούσε ακουστικά και δεν με άκουγε», ισχυρίστηκε.

Όπως ανέφερε, εκείνο το βράδυ φυσούσε και έβρεχε και σταμάτησε σε μια στάση με αλάρμ για να κλείσει τα παράθυρα. «Επειδή υπάρχει το διαχωριστικό πλέξιγκλας, κατέβηκα από το λεωφορείο και ανέβηκα από την άλλη πόρτα. Κατάλαβα ότι το φερμουάρ μου ήταν κατεβασμένο όταν επέστρεψα στη θέση μου και είδα από τον καθρέπτη ότι με κοιτούσε και ζήτησα συγγνώμη από το παιδί», είπε ο κατηγορούμενος.

Ο πατέρας της ανήλικης κατέθεσε ενώπιον της έδρας πως η κόρη του έκλαιγε και ντρεπόταν όσο του περιέγραφε το περιστατικό ενώ όπως είπε δεν έχει συνέλθει ακόμα.

«Το μόνο που μπορώ να σας εγγυηθώ είναι η αξιοπρέπεια του συζύγου μου. Τόσα χρόνια έχει μεταφέρει χιλιάδες παιδιά. Αν είχα έστω και μια υπόνοια ότι θα έκανε κάτι πονηρό, δεν θα ήμουν εδώ», είπε η σύζυγος του κατηγορούμενου ενώπιον της έδρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο οδηγός απολύθηκε από την εργασία του.

Δείτε - Θεσσαλονίκη: Απολύθηκε ο οδηγός των ΚΤΕΛ που φέρεται να παρενόχλησε 16χρονη