Skip to main content

Καταδίωξη λαθροδιακινητή το πρωί στην περιοχή του Λαγκαδά

Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο πορείας του οχήματος, με αποτέλεσμα την εκτροπή του σε αγροτικό δρόμο και την ακινητοποίησή του.

Στα δίχτυα της αστυνομίας πιάστηκε πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή του Λαγκαδά ένας 29χρονος από Ιράκ, ο οποίος μετέφερε παράνομα με το όχημά του 11 παράτυπους μετανάστες.

Στην επαρχιακή οδό Λαγκαδά-Μ. Βόλβης (ύψος Προφήτη), αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν σήμα στάθμευσης σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου δεν συμμορφώθηκε σε αυτό και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Ο οδηγός όμως έχασε τον έλεγχο πορείας του οχήματος, με αποτέλεσμα την εκτροπή του σε αγροτικό δρόμο και την ακινητοποίησή του.

Όπως διαπιστώθηκε, ο οδηγός του αυτοκινήτου ήταν ένας 29χρονος αλλοδαπός, ο οποίος δεν διέθετε άδεια ικανότητας οδήγησης.

Στο εσωτερικό του οχήματος εντοπίσθηκαν συνολικά 11 ομοεθνείς του, (4 εκ των οποίων στο χώρο αποσκευών), οι οποίοι δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι διακινούμενοι εισήλθαν παράνομα στην ελληνική επικράτεια σε προγενέστερο χρόνο από την ελληνοτουρκική μεθόριο και κατέβαλαν για τη μεταφορά τους χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.