Skip to main content

Καταδίωξη στην ΕΟ Καβάλας-Θεσσαλονίκης -Συνελήφθη διακινητής αλλοδαπών

Ο 21χρονος διακινητής αλλοδαπών προσέκρουσε σε φωτεινό σηματοδότη μετά από καταδίωξη - Μετέφερε δώδεκα αλλοδαπούς στο όχημά του.

Στη σύλληψη νεαρού άντρα, ο οποίος ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών προχώρησαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Καλλινδοίων και του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 21χρονο αλλοδαπό, συριακής υπηκοότητας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου για παράνομη μεταφορά – προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας από την οποία προέκυψε κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή και απείθεια.

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (23-09-2019), στην Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, ο προαναφερόμενος άντρας οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάθμευσης αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, προσκρούοντας τελικά σε φωτεινό σηματοδότη, οπότε και ακινητοποιήθηκε.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, εντοπίστηκαν δώδεκα (12) αλλοδαποί, αιγυπτιακής και συριακής υπηκοότητας, που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ σημειώνεται ότι δεν αναφέρθηκε τραυματισμός κάποιου επιβάτη από την πρόσκρουση.

Στο πλαίσιο ελέγχου του οδηγού, διαπιστώθηκε ότι και ο ίδιος στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή του στην Ελληνική επικράτεια, ενώ από την κατοχή του κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό και δύο (2) συσκευές κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούσε για τις συνεννοήσεις του.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.