Skip to main content

Καταδυτική ημερίδα με πράσινη ευαισθητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση καταδυτικής κοινότητας και κοινού, αλλά και η ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά ζητήματα

Καταδυτική Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του δημαρχείου Θεσσαλονίκης το Σάββατο 11 Απριλίου, από τις 11.00 έως τις 17.00, από τους Hellas Underwater Explorers και την περιβαλλοντική οργάνωση iSea σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Σκοπός της εκδήλωσης, όπως αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση, αποτελεί η ενημέρωση της καταδυτικής κοινότητας, αλλά και του ευρύτερου κοινού, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της κατάδυσης.

Επιπλέον στόχος αποτελεί η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων σχετικά με την ενεργή εμπλοκή τους σε περιβαλλοντικά ζητήματα μέσα από την ενασχόλησή τους με σχετικές δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, η ημερίδα θα αφορά τις εξελίξεις της ερασιτεχνικής και τεχνικής κατάδυσης και επίκαιρα ζητήματα εκπαίδευσης, την καταδυτική φυσιολογία, καθώς και την πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών, την εφαρμογή Dive Safe Mobile App που δίνει τη δυνατότητα καταγραφής της δραστηριότητας των δυτών, τη δημιουργία καταδυτικών κέντρων μειωμένων πλαστικών απορριμμάτων στο πλαίσιο του προγράμματος #zeroplastic που χρηματοδοτείται από την Ocean Care, καθώς και την καταγραφή της βιοποικιλότητας από δύτες μέσα από το εργαλείο της Επιστήμης των Πολιτών.

Παράλληλα, στον χώρο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί έκθεση υποβρύχιας φωτογραφίας των Τάσου Ροζάκη, Γιώργο Σκούφα, Λεωνίδα Σταύρου.