Skip to main content

Καταδρομική επίθεση σε εκκλησία στο κέντρο της Αθήνας

Ομάδα ατόμων πέταξε μπογιές στον ιερό ναό και μετά τράπηκε σε φυγή ενώ αργότερα οι δράστες έκαναν σχετική ανάρτηση σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστών.

Καταδρομική επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα σε ιερό ναό που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μπουμπουλίνας και Μετσόβου στο κέντρο της Αθήνας.

Ομάδα ατόμων πέταξε μπογιές στον ιερό ναό και μετά τράπηκε σε φυγή ενώ αργότερα οι δράστες έκαναν σχετική ανάρτηση σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στην ανάρτηση αναφέρονται σε επίθεση «σε έναν από τους κύριους πυλώνες διατήρησης του πατριαρχικού κράτους με σπασιματικές, ρίψιμο μολότοφ μπογιάς και συνθήματα ενάντια στην πατριαρχία και υπέρ των εκκενωμένων καταλήψεων».

Στην ίδια ανάρτηση σημειώνουν ότι η νέα επίθεση έρχεται μετά την αθωωτική απόφαση που βγήκε χθες για τον μητροπολίτη Αμβρόσιο, ο οποίος κατηγορείτο για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους μετά από άρθρο του για τους ομοφυλόφιλους.

Υπενθυμίζεται ότι για τους χαρακτηρισμούς του Μητροπολίτη είχε κατατεθεί μήνυση. Κατά την ακροαματική διαδικασία της Πέμπτης η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την αθώωση του κατηγορουμένου.

Φωτογραφία αρχείου