Skip to main content

Κατακόρυφη αύξηση των παράνομων στοιχηματικών ιστότοπων

Οι δικτυακοί τόποι που προσφέρουν παρανόμως τυχερά παίγνια στη χώρα μας έχουν αυξηθεί κατά 25% τα τελευταία τρία χρόνια.

Αυξάνονται κατακόρυφα οι παράνομοι διαδικτυακοί πάροχοι δικτυακών παιγνίων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), οι δικτυακοί τόποι (ιστότοποι) που προσφέρουν παρανόμως τυχερά παίγνια στη χώρα μας έχουν αυξηθεί κατά 25% τα τελευταία τρία χρόνια.

Συγκεκριμένα, από περίπου 400 δικτυακούς τόπους που υπήρχαν τον Απρίλιο του 2013, παρέχοντας παράνομα υπηρεσίες τυχερών παιγνίων, στην τελευταία λίστα που δημοσιοποίησε η ΕΕΕΠ, πριν από λίγες ημέρες, περιλαμβάνονται περίπου 490 ιστότοποι. Οι ιστότοποι αυτοί είναι περίπου 30 περισσότεροι απ' ό,τι ήταν ακριβώς πριν από έναν χρόνο.

Σύμφωνα με τη «μαύρη λίστα (blacklist)» της ΕΕΕΠ, οι πάροχοι που προσφέρουν παρανόμως τα διαδικτυακά παίγνια είναι λιγότεροι από τους ιστοτόπους της λίστας, καθώς ένα νομικό πρόσωπο διαθέτει πολλούς ιστότοπους με διαφορετικά ονόματα. Για παράδειγμα, η Bulex Enterprises Limited λειτουργεί στη χώρα μας περίπου 25 διαφορετικούς ιστότοπους, ενώ άλλους 20 λειτουργεί η γνωστή ElecktraWorks Ltd, η οποία είναι υπεύθυνη για τον γνωστό δικτυακό τόπο bwin.com.

Με βάση την ελληνική νομοθεσία, οι πάροχοι που έχουν μπει στη «μαύρη λίστα» της ΕΕΕΠ είναι εκείνοι που λειτουργούν δικτυακό τόπο ο οποίος δεν απαγορεύει την είσοδο του παίκτη στις υπηρεσίες του, παρόλο που γνωρίζει ότι προέρχεται από την Ελλάδα. Οι περισσότεροι πάροχοι αγνοούν την απαγόρευση και εξακολουθούν να παρέχουν πρόσβαση σε Ελληνες χρήστες.