Skip to main content

Κατάληψη αντιεξουσιαστών σε γραφείο της Γεροβασίλη στα Ιωάννινα

Σε γραφείο της περιφερειακής παράταξης της κυβερνητικής εκπροσώπου από μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών, σε ένδειξη διαμαρτηρίας για τις εκκενώσεις κτηρίων

Γραφείο της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη στα Ιωάννινα κατέλαβαν σήμερα το πρωί αντιεξουσιαστές, διαμαρτυρόμενοι για τις χθεσινές συλλήψεις και διώξεις σε βάρος των καταληψιών σε τρία κτήρια της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο μετά τις 10, επί της οδού Ναπολέοντα Ζέρβα 2, στον τρίτο όροφο, μικρή ομάδα ατόμων έσπασε την είσοδο του γραφείου της περιφερειακής παράταξης «Ήπειρος Ανατροπή», της οποίας επικεφαλής είναι η κα. Γεροβασίλη, πέταξαν φυλλάδια και κατέλαβαν τον χώρο.

Στα φυλλάδια και σε κείμενό τους που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, οι αντιεξουσιαστές αναφέρουν πως καταλαμβάνουν το γραφείο της Όλγας Γεροβασίλη στα Γιάννινα «με σκοπό να δείξουμε την έμπρακτη εναντίωσή μας στις θανατοπολιτικές του ελληνικού κράτους, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αφορούν και εμάς... Αποτελούμε κομμάτι των αντικαπιταλιστικών και αντικρατικών αγώνων, ενώ συνειδητά μαχόμαστε τόσο υπέρ της ελεύθερης μετακίνησης και εγκατάστασης όλων των ανθρώπων, όσο και υπέρ των καταλήψεων και του δικαιώματος για στέγαση».

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η τρίτη κατάληψη γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ ή μελών του, μετά τη χθεσινή αστυνομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη. Προηγήθηκαν αυτές της Τετάρτης στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος στη συμπρωτεύουσα και στη Λάρισα.