Skip to main content

Κατάληψη στο 3ο ΓΕΛ Χορτιάτη για την κατάργηση ολιγομελών τμημάτων

Στο 3ο ΓΕΛ Χορτιάτη αναμένεται να καταργηθούν δύο τμήματα της κατεύθυνσης Β' Λυκείου και άλλα δύο της Γ' Λυκείου. Σε απόγνωση μαθητές και γονείς.

Στον χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν από σήμερα το πρωί οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ Χορτιάτη, προχωρώντας σε κατάληψη  του κτηρίου, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Φιλύρου, λόγω της απόφασης να καταργηθούν τα ολιγομελή τμήματα.

Όπως κατήγγειλε στη Voria.gr ο πατέρας ενός εκ των μαθητών της Γ' Λυκείου, η συγκεκριμένη απόφαση δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα μεταφοράς (και όχι μόνο) στους μαθητές κατευθύνσεων, φέρνοντάς τους σε κατάσταση απόγνωσης, καθώς εάν εφαρμοστεί, θα αναγκαστούν να μετακινηθούν στο Ασβεστοχώρι τέσσερα τμήματα από τη Β' και Γ' Λυκείου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας θα καταργηθούν τα τμήματα ειδικότητας ή κατευθύνσεων των σχολείων, με λιγότερους από 20 μαθητές.

Έτσι, στο 3ο ΓΕΛ Χορτιάτη, αναμένεται να καταγηθούν δύο τμήματα της κατεύθυνσης Β' Λυκείου και άλλα δύο, αυτά του Οικονομικού Πεδίου και των Ανθρωπιστικών Σπουδών, τα οποία έχουν 18 και 17 μαθητές αντίστοιχα, από την Γ' Λυκείου.

Όπως καταγγέλει ο πατέρας του μαθητή, η κατάργηση των συγκεκριμένων τμημάτων είναι τουλάχιστον περίεργη όσο και οξύμωρη, καθώς «το σχολείο είναι μόλις 4-5 χρονών, με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και το οποίο φιλοξενεί περίπου 250 παιδιά».

«Είμαστε μαζί με τα παιδιά και περιμένουμε να δούμε τις επόμενες ενέργειες του υπουργείου για να πράξουμε αναλόγως», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για την κατάργηση των ολιγομελών τμημάτων σε ΕΠΑΛ και ΓΕΛ της χώρας έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και καταλήψεις σχολείων από εκπαιδευτικούς φορείς, μαθητές και γονείς.

Ενδεικτικά, στο 1ο ΕΠΑΛ Σταυρού καταργείται ο τομέας Υγείας - Πρόνοιας και οι μαθητές θα πρέπει να μεταφερθούν στο ΕΠΑΛ Λαγκαδά, ενώ παρόμοια είναι η κατάσταση και στο 13ο Εσπερινό ΕΠΑΛ στη Μοναστηρίου.