Skip to main content

Κατάληψη στο 1ο ΓΕΛ Συκεών για την εγκληματικότητα (φωτο+vid)

Σήμερα οι μαθητές, κρατώντας πανό στα χέρια, πραγματοποίησαν πορεία προς το δημαρχείου Νεάπολης - Συκεών και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής

Κατάληψη πραγματοποιούν εδώ και δύο μέρες οι μαθητές στο 1ο ΓΕΛ Συκεών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα κρούσματα εγκληματικότητας στην περιοχή τους.

Σήμερα οι μαθητές, κρατώντας πανό στα χέρια, πραγματοποίησαν πορεία προς το δημαρχείου, όπου και είχαν συνάντηση με τον δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών Σίμο Δανιηλίδη. Εκεί εξέφρασαν την ανησυχία τους προς τη δημοτική αρχή για τις επιθέσεις που έχουν σημειωθεί σε ανήλικους το τελευταίο διάστημα.

Από την πλευρά του ο κ. Δανιηλίδης έκανε λόγο για αλλεπάλληλα κρούσματα εγκληματικότητας. «Τους τελευταίους μήνες είχαμε επιθέσεις από συγκεκριμένες συμμορίες σε ανήλικα παιδιά», τόνισε ο δήμαρχος, σύμφωνα με τον οποίο έκλεβαν από τα θύματα κινητά και πορτοφόλια, ενώ υπήρξε και μια περίπτωση ξυλοδαρμού.

Σχολιάζοντας τη στάση της αστυνομίας, ο κ. Δανιηλίδης τόνισε ότι ανταποκρίθηκε εν μέρει αυτό τον καιρό όπου και υπάρχουν και κάποιες συλλήψεις. «Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνεται περιστασιακά, όποτε έχουμε κάποια γεγονότα και εγκληματικές ενέργειες, να παρουσιάζονται κάποια περιπολικά και μοτοσικλετιστές και μετά από μια εβδομάδα να εξαφανίζονται», υπογράμμισε. Σύμφωνα με τον κ. Δανιηλίδη ήδη η αστυνομία έχει προχωρήσει σε κάποιες συλλήψεις.

Διαβάστε: Αναλαμβάνει δράση η αστυνομία σε Πεύκα και Ασβεστοχώρι

Ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών ζήτησε «να στελεχωθούν τα Αστυνομικά Τμήματα και διάθεση εξοπλισμού. «Έτσι μόνο μπορούμε να εμπεδώσουμε το αίσθημα ασφάλειας», τόνισε.

Στη συνέχεια οι μαθητές πορεύτηκαν και προς το Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης – Συκεών.

Διαβάστε ακόμη: Νεάπολη - Συκιές: Ανησυχία για την εγκληματικότητα - Επιθέσεις σε μαθητές

Διαβάστε ακόμα: Λουκέτο στο 1ο ΓΕΛ Πεύκων - Ανάστατοι οι μαθητές για τις επιθέσεις