Skip to main content

Κατάληψη στο δημαρχείο Παγγαίου

Ολιγόωρη κατάληψη πραγματοποίησαν σήμερα (2/6) στο Δημαρχείο Παγγαίου μικροεργολάβοι και συμβασιούχοι εργαζόμενοι, που έχουν λαμβάνειν από τον τοπικό δήμο οφειλές από το 2009.
Με ολιγόωρη κατάληψη του δημαρχείου Παγγαίου, στη Νικήσιανη Καβάλας,  κλιμάκωσαν σήμερα το πρωί (2/6) τις κινητοποιήσεις τους μερικές δεκάδες μικροεργολάβων και προμηθευτών, που έχουν πραγματοποιήσει διάφορες εργασίες για λογαριασμό του τοπικού δήμου, καθώς και συμβασιούχοι εργαζόμενοι, που παραμένουν απλήρωτοι επί ενάμιση χρόνο.

Ο πολύπαθος δήμος (ο πρώην δήμαρχος του οποίου, Τριαντάφυλλος Κουκούδηςδολοφονήθηκε στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου από τους ταμίες του δήμου ύστερα από κατάχρηση σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ στα ταμεία του) αδυνατεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς τους επαγγελματίες και τους πρώην ή νυν συμβασιούχους του, εξαιτίας της "μαύρης τρύπας" που βρέθηκε στα οικονομικά του.
Οι διαμαρτυρόμενοι δεν έλαβαν έως τώρα ικανοποιητικές απαντήσεις για την εξόφληση των οφειλομένων από πλευράς του νέου δημάρχου Παγγαίου Απόστ. Τσακίρη, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην κατάληψη ως μέσο πίεσης.
Η κατάληψη έληξε γύρω στο μεσημέρι, αφού δόθηκαν διαβεβαιώσεις από πλευράς δήμου ότι θα προχωρήσει το συντομότερο δυνατό στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών του τόσο προς τους μικροεργολάβους και προμηθευτές του, όσο και προς τους συμβασιούχους για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν.