Skip to main content

Κατάμεστο το Βελλίδειο για την έκδοση του Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινού

Πλήθος κόσμου παραολούθησε την παρουσίαση της νέας έκδοσης του τόμου. Μίλησε ο συγγραφέας του Αρχιμ. Εφραίμ, Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου.

Μέσα στο κατάμεστο Βελλίδειο πραγματοποιήθηκε αυτή την ώρα την παρουσίαση της νέας έκδοσης του τόμου του Αρχιμ. Εφραίμ, Καθηγουμένου της Ι.Μ. Μονής Βατοπαιδίου, «Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός (1.7.1921 – 1.7.2009)».

Η παρουσίαση του τόμου έγινε από τον π. Χρυσόστομο Παπαδάκη, Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου και Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως Βεροίας. Ομιλία έκανε ο συγγραφέας του τόμου Αρχιμ. Εφραίμ, Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου. Την εκδήλωση συντόνισε ο διευθυντής σύνταξης της Πεμπτουσίας και αναπληρωτής καθηγητής της ΑΕΑΘ Νίκος Κόιος. Χορός Ψαλτών υπό την διεύθυνση του κ. Ιωάννου Χασανίδη έψαλε ύμνους προς τιμήν του αειμνήστου Γέροντος.

Στο τέλος της εκδήλωσης προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «Γέρων Ἰωσὴφ Βατοπαιδινός (1.7.1921 – 1.7.2009)» με θέμα το πρόσωπο, τη ζωή και τη διδασκαλία του Γέροντος ενώ σημειώνεται πως στο φουαγέ του Βελλιδείου λειτούργησε έκθεση βιβλίου από τις εκδόσεις «Εν Πλω».