Skip to main content

Καταγγελία Φραγγίδη:Ο ΔΟΜ τον έδιωξε από ξενοδοχείο με πρόσφυγες

Στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων στο χωριό Σ.Σ Μουριές Κιλκίς φιλοξενούνται 276 πρόσφυγες, εκ των οποίων 116 είναι παιδιά έως 12 ετών.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η καταγγελία του βουλευτή από το Κίνημα Αλλαγής Γιώργου Φραγγίδη ότι ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης τον έδιωξε από το ξενοδοχείο των Μουριών στο Κιλκίς όπου διαμένουν πρόσφυγες και τις προηγούμενες ημέρες είχαν αυτοκτονήσει δύο άτομα.  

Ο κ. Φραγγίδης επισκέφθηκε χθες το απόγευμα το χώρο, προκειμένου να ενημερωθεί για τα τραγικά περιστατικά. Στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων στο χωριό Σ.Σ Μουριές Κιλκίς, φιλοξενούνται 276 πρόσφυγες, εκ των οποίων 116 είναι παιδιά έως 12 ετών.

«Μείναμε εμβρόντητοι από την αυθάδεια και την αγένεια των υπευθύνων Ελλάδας I.O.M (Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης) και του προγράμματος ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, που αρνήθηκαν την ενημέρωση που ζητήσαμε», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής.

Όπως σημειώνει, «με πρόσχημα ότι δεν έχουμε άδεια για επίσκεψη και ενημέρωση από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, μας ζητήθηκε να απομακρυνθούμε άμεσα  από το χώρο».

«Είναι δυνατόν οργανισμοί που δραστηριοποιούνται στον Ελλαδικό χώρο να αρνούνται την ενημέρωση σε εκπρόσωπο του Ελληνικού Κοινοβουλίου και μάλιστα από τον ίδιο νομό; Aναρωτιέται κανείς  η συμπεριφορά αυτή που αποσκοπεί; Θέλουν οι υπεύθυνοι να αποκρύψουν κάτι; Γνωρίζουν ότι οφείλουν να ενημερώνουν και να λογοδοτούν τόσο στην τοπική κοινωνία, όσο και στους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου;», καταλήγει στην ανακοίνωσή του.