Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΙΤΑΛΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μίλησε για πρωτόγνωρες στιγμές λόγω κορωνοϊού και σημείωσε πως «όλοι μιλούν για πόλεμο με αόρατο και ύπουλο εχθρό»

Τουρίστες απο την Ιταλία αποβιβάζονται σε ακριτικά νησιά της Ελλάδας κατήγγειλε στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

«Έχω καταγγελία από δήμαρχο ότι φθάνουν τουρίστες από την Ιταλία σε ακριτικά νησιά του Αιγαίου. Πως έφτασαν έως εκεί; Γιατί δεν τους σταμάτησε κανείς; Πως θα υπάρξει αντιμετώπιση χωρίς ιατρούς. Χτυπώ καμπανάκι καθώς το θέμα είναι κρίσιμο» τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η καταγγελία αφορά την Σύμη.

Ειδική αναφορά έκανε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και στις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας όπου η πανδημία λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις, καλώντας την την κυβέρνηση να στείλει στην περιοχή ειδικό συντονιστικό κλιμάκιο.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μίλησε για πρωτόγνωρες στιγμές και σημείωσε πως «όλοι μιλούν για πόλεμο με αόρατο και ύπουλο εχθρό. Έρχονται δύσκολες ώρες, όμως όλοι δίνουμε ενωμένοι τη μάχη για την ζωή μας. Στηρίζουμε το ΕΣΥ και τους ανθρώπους τους για να μπορούμε εμείς να μένουμε στο σπίτι μας. Για όλα όσα κάνουν ένα μεγάλο ευχαριστώ. Είμαστε αισιόδοξοι. Θα το ξεπεράσουμε και αυτό. Θα την ξεπεράσουμε και αυτή την περιπέτεια. .Στηρίζουμε το μένουμε στο σπίτι και συμβάλουμε θετικά στην προσπάθεια και επιμένουμε για την εφαρμογή των μέτρων που εξαγγέλλονται».

Επιπρόσθετα, κάλεσε την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα να στηρίξουν την τροπολογία του ΚΙΝΑΛ για την ένταξη όλου του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ στον κανόνα των βαρέων και ανθυγιεινών επιδομάτων. «Το ΕΣΥ γίνεται το μεγάλο όπλο για το εμείς. Το ΕΣΥ που φέρει ανεξίτηλα την σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ. Θεσμοί στην υπηρεσία του ανθρώπου με διάρκεια γιατί εμείς έτσι μάθαμε να λειτουργούμε. Να φροντίσουμε ώστε η ευγνωμοσύνη να μην μείνει στα λόγια αλλά να περάσει στην πράξη».

Παράλληλα, ανέφερε ότι πρέπει να λειτουργεί ένα ειδικό νοσοκομείο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ανα περιφέρεια, να υπάρξει εξοπλισμός για το προσωπικό και να ενταθούν οι έλεγχοι.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ