Skip to main content

Καταγγελία για διπλοθεσίτη στον δήμο Θεσσαλονίκης - Τι λέει ο δήμος

Μόνιμος υπάλληλος του δήμου προσλήφθηκε παράλληλα και ως έκτακτο προσωπικό, στις αρχές Σεπτεμβρίου, με σύμβαση ορισμένου χρόνου.

Αίσθηση προκάλεσε καταγγελία του δημοτικού συμβούλου Ανδρέα Κουράκη για μόνιμο υπάλληλο του δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος προσλήφθηκε παράλληλα και ως έκτακτο προσωπικό, στις αρχές Σεπτεμβρίου, με σύμβαση ορισμένου χρόνου, στη Διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου.

Ωστόσο, από την πλευρά του ο δήμος Θεσσαλονίκης ξεκαθαρίζει ότι η υπόθεση είναι σε γνώση τόσο των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου όσο και της Επιτρόπου και πως πρόκειται για σύννομη διαδικασία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Κουράκης, χθες, στο δημοτικό συμβούλιο, «υπάρχει μόνιμος υπάλληλος τακτικός, ο οποίος προσλήφθηκε ως έκτακτος υπάλληλος με σύμβαση που υπέγραψε ο δήμαρχος και θα πληρώνεται ταυτόχρονα από δύο θέσεις ενώ αυτό απαγορεύεται».

Από την πλευρά του, πάντως, ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Καθαριότητας Λάζαρος Ζαχαριάδης υπογραμμίζει ότι πρόκειται για σύννομη διαδικασία, σύμφωνα με την νομοθεσία.

«Σύμφωνα με ενημέρωση που είχα από το Γραφείο Προσωπικού πρόκειται για σύννομη διαδικασία. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος έκανε χρήση του δικαιώματός του για πολυθεσία λόγω πολυτεκνίας, σύμφωνα με τον νόμο 1256 του ΄82. Στο μόνο που μπορεί να τον εξυπηρετήσει η Υπηρεσία είναι να μην είναι ίδιες οι βάρδιές του», είπε στη Voria.gr ο κ. Ζαχαριάδης.

Η πρόσληψη του συγκεκριμένου υπαλλήλου έγινε από τους προσωρινούς πίνακες μέσω ΑΣΕΠ για την Διεύθυνση Καθαριότητας.