Skip to main content

Θεσσαλονίκη-Καταγγελία για βιασμό 20χρονης:Τι ισχυρίστηκαν οι δύο κατηγορούμενοι

Ανακρίτρια και εισαγγελέας διαφώνησαν για την ποινική μεταχείριση του 34χρονου - Τι υποστήριξαν οι δύο κατηγορούμενοι για το περιστατικό.

Στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης απολογήθηκαν οι δύο αλλοδαποί, 34 και 45 ετών, που συνελήφθησαν μετά από καταγγελία 20χρονης φοιτήτριας ότι την απήγαγαν και την βίασαν. Κατόπιν μιας μαραθώνιας διαδικασίας, ανακρίτρια και εισαγγελέας γνωμοδοτήσεων αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερο, υπό τον όρο της καταβολής εγγυοδοσίας 1.000 ευρώ, τον 45χρονο, εις βάρος του οποίου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για την πράξη της αρπαγής.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ως προς την ποινική μεταχείριση του 34χρονου συγκατηγορουμένου του, που διώκεται για αρπαγή και βιασμό, προέκυψε διαφωνία ανάμεσα σε ανακρίτρια και εισαγγελέα. Πιο συγκεκριμένα, η ανακρίτρια είχε την άποψη ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να προφυλακιστεί, ενώ η εισαγγελέας τάχθηκε υπέρ του να αφεθεί ελεύθερος υπό όρους.

Υπό τις συνθήκες αυτές, θα συγκληθεί μέσα στις επόμενες μέρες το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, το οποίο θα κληθεί να άρει τη διαφωνία και μέχρι τότε ο 34χρονος θα παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό. Προηγουμένως, οι δύο αλλοδαποί κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις εις βάρος τους πράξεις, ενώ ο 34χρονος που καταγγέλθηκε ότι προέβη στον βιασμό της 20χρονης φέρεται να ισχυρίστηκε ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση της καταγγέλλουσας.

Στις απολογίες τους, υποστηρίζουν ότι είχαν καταναλώσει, μαζί με την νεαρή κοπέλα, αλκοόλ στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς όπου και γνωρίστηκαν. Ο καταγγελλόμενος βιασμός φέρεται να τελέστηκε στο σπίτι όπου διαμένει ο 34χρονος ο οποίος, από την πλευρά του, ανέφερε ότι η κοπέλα κοιμήθηκε εκεί και έφυγε στη συνέχεια.

Ο 45χρονος ομοεθνής του που είναι μόνιμος κάτοικος Ιταλίας επικαλέστηκε υλικό από βίντεο σε βενζινάδικο όπου σταμάτησαν προσωρινά με το αυτοκίνητο και εμφανίζει την 20χρονη να μην κάνει καμία προσπάθεια να φύγει, όπως κατήγγειλε η ίδια. Η ιατροδικαστική εξέταση που προσκομίστηκε και περιλαμβάνεται στη δικογραφία φέρεται να κάνει αναφορά για εκχυμώσεις και εκδορά στο σώμα της φοιτήτριας, που όμως από την υπεράσπιση ερμηνεύονται ότι δεν συνδέονται με βιασμό.