Skip to main content

Καταγγελίες για κρούσματα ληστειών στα κοιμητήρια Πανοράματος

Σε επιστολή τους αναφέρουν πως οι δράστες συνήθως σπάζουν τα ΙΧ συγγενών που πηγαίνουν να επισκεφθούν τα μνήματα αρπάζοντας τσάντες και άλλα πολύτιμα.

Αλλεπάλληλα κρούσματα ληστειών στα κοιμητήρια Πανοράματος καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι κάνουν λόγο για «μαφία» των κοιμητηρίων.

Σε επιστολή που απέδωσαν στον δήμαρχο Πυλαίας Χορτιάτη αλλά και στον γενικό διευθυντή της Ασφάλειας, αναφέρουν πως οι δράστες συνήθως σπάζουν τα αυτοκίνητα των συγγενών που πηγαίνουν να επισκεφθούν τα μνήματα και αρπάζουν τσάντες ή άλλα αντικείμενα αξίας που μπορεί να έχουν αφήσει στα ΙΧ τους.

Συγκεκριμένα, η Σοφία Ανδρούδη, κάτοικος της περιοχής, που υπογράφει την επιστολή, αναφέρει πως ήταν αυτόπτης μάρτυρας σε τέσσερα περιστατικά ληστείων μέσα σε διάστημα έξι μηνών. Στις τρεις περιπτώσεις, οι δράστες διέρρηξαν το αυτοκίνητο κλέβοντας τις τσάντες των θυμάτων ενώ στην τέταρτη, ο δράστης φέρεται να άρπαξε την τσάντα γυναίκας τραυματίζοντας την. Η κ. Ανδρούδη σημειώνει ακόμα πως ο υπεύθυνος των κοιμητηριών επιβεβαιώνει ότι σημειώνονται πολλά αντίστοιχα περιστατικά.

Μιλώντας στη Voria.gr, ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτης, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο οποίος έλαβε την επιστολή, δηλώνει πως έχει επικοινωνήσει ήδη με τον Διοικητή Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ζητώντας του την ενίσχυση των περιπολιών στο σημείο.

«Είναι ντροπή οι πολίτες να αφήνονται στο έλεος των κακοποιών», τόνισε προσθέτοντας πως η σύμπτυξη των αστυνομικών τμημάτων ήταν μια πλήρης αποτυχία καθώς τα τμήματα παραμένουν υποστελεχωμένα.