Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018
x

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΚΟΜΒΟ ΣΤΟΝ ΕΥΟΣΜΟ (ΦΩΤΟ)

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί σοβαρό τροχαίο ατύχημα εξαιτίας ελλιπούς σήμανσης στην οδό Ιθάκης. Τι απαντά η Τροχαία.

Φόβους για την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων στον κυκλικό κόμβο που μόλις παραδόθηκε στην οδό Ιθάκης, κοντά στην Εσωτερική Περιφερειακή Οδό στη Θεσσαλονίκη εκφράζουν κάτοικοι της περιοχής και οδηγοί.

Ο συγκεκριμένος κόμβος αποτελεί τμήμα του συνολικού έργου ανισόπεδου κόμβου της οδού Μακρυγιάννη και παραδόθηκε στην κυκλοφορία την περασμένη Δευτέρα, 6 Αυγούστου. Όμως, όπως καταγγέλλουν στη Voria.gr κάτοικοι της περιοχής, το σημείο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, καθώς όπως λένε τα οχήματα εισέρχονται στον κόμβο με μεγάλη ταχύτητα παραβιάζοντας την προτεραιότητα.

Η σήμανση στο σημείο δίνει προτεραιότητα διέλευσης στους οδηγούς που κινούνται εντός του κόμβου, με τρίγωνες πινακίδες υποχρεωτικής παραχώρησης προτεραιότητας. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Γιάννη Σαμσούρη, κάτοικο της περιοχής και εργαζόμενο σε επιχείρηση κοντά στον επίμαχο κόμβο, «θα έπρεπε να υπάρχουν “STOP” ή προειδοποιητικοί φωτεινοί σηματοδότες, αφού τα οχήματα που κινούνται στον Περιφερειακό με μεγάλη ταχύτητα, αγνοούν τα τρίγωνα και μπαίνουν στον κόμβο με μεγάλη ταχύτητα, με κίνδυνο να προκαλέσουν σοβαρό τροχαίο ατύχημα». Μάλιστα, ο κίνδυνος είναι αυξημένος κυρίως επειδή από το σημείο διέρχονται συχνά φορτηγά.

Σε επικοινωνία που είχε για το θέμα η Voria.gr με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, έλαβε την απάντηση ότι οι οδηγοί οφείλουν σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με την οδοσήμανση και τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Άλλωστε, στον δρόμο πριν την είσοδο στον κόμβο υπάρχουν πινακίδες που ορίζουν και τα όρια ταχύτητας, επομένως δεν θα πρέπει οι οδηγοί να αναπτύσσουν ταχύτητα μεγαλύτερη από αυτή.

Πάντως, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τροχαίας πρόκειται να πραγματοποιήσει αυτοψία στο σημείο και εφόσον διαπιστωθεί το πρόβλημα, θα υπάρξει επικοινωνία με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που έχει εγκρίνει τη σχετική μελέτη ώστε να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ