Skip to main content

Καταγγελία μαθήτριας για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή στο 14ο Λύκειο Θεσσαλονίκης

Η μαθήτρια κατευθύνθηκε σήμερα το μετέβη στο τμήμα Ασφαλείας της Χαριλάου όπου και κατήγγειλε το περιστατικό στις Αρχές.

Σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή κατήγγειλε μαθήτρια Λυκείου στο 14ο Λύκειο Θεσσαλονίκης, επί της οδού Παπανδρέου. Για τον λόγο αυτό, οι μαθητές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αποχή για να στηρίξουν τη συμμαθήτριά τους αλλά και να καταγγείλουν μία συμπεριφορά που συμβαίνει κατ' εξακολούθηση, όπως υποστηρίζουν.

Μάλιστα, λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι η μαθήτρια μετέβη στο τμήμα Ασφαλείας της Χαριλάου όπου κατήγγειλε το περιστατικό στις Αρχές. 

Οι μαθητές αποφάσισαν σήμερα να προχωρήσουν σε αποχή για να στηρίξουν τη μαθήτρια.

Το περιστατικό, όπως ανέφεραν πηγές από το σχολείο στη Voria.gr, σημειώθηκε χθες όταν ο καθηγητής πλησίασε δύο μαθήτριες και ακούμπησε το χέρι του στα οπίσθια της μίας. Η κοπέλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τρομοκρατήθηκε αλλά έσπευσε αμέσως στη διεύθυνση του σχολείου όπου και κατήγγειλε το περιστατικό.

}


«Συνέβαινε εδώ και χρόνια»

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές στη Voria.gr, η συμπεριφορά του καθηγητή επαναλαμβάνεται εδώ και χρόνια. Μαθητές που φοιτούσαν παλαιότερα στο σχολείο αναφέρουν ότι ο καθηγητής αυτός φέρεται να είχε ανάλογη συμπεριφορά και στο παρελθόν. Αναφέρουν μάλιστα ότι ο καθηγητής συχνά σήκωνε νεαρές κοπέλες στον πίνακα όταν αυτές φορούσαν κολάν ή στενά παντελόνια.

«Έκανε ομοφοβικά και σεξιστικά σχόλια»

Παράλληλα, πηγές από το σχολείο καταγγέλλουν τον καθηγητή ως ένα άτομο που προχωρούσε συνεχώς μέσα στην τάξη σε ομοφοβικά, σεξιστικά αλλά και ρατσιστικά σχόλια.

Στελέχη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης μετέβησαν σήμερα στο σχολικό συγκρότημα προκειμένου να συσκεφτούν με τη διεύθυνση του σχολείου και να αποφασίσουν τι θα ακολουθήσει.