Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020
x

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΠΑΡΕΛΥΣΕ ΑΠΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΑΝΕΜΟΒΛΟΓΙΑΣ ΑΓΟΡΑΚΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Οι γονείς του παιδιού καταγγέλλουν ότι τα συνεχή και απανωτά λάθη των γιατρών οδήγησαν σε ραγδαία επιδείνωση της κατάστασής του.

Ένα απίστευτο περιστατικό που εξελίχθηκε σε Γολγοθά για ένα τρίχρονο αγοράκι και τους δυο γονείς του εκτυλίχθηκε στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο δίμηνο.

Το μικρό αγόρι έκανε εμβόλιο ανεμοβλογιάς, ωστόσο οι παρενέργειες που υπέστη λίγο έλειψαν να του κοστίσει τη ζωή, σε συνδυασμό μάλιστα με λανθασμένες όπως καταγγέλλουν οι γονείς του μικρού διαγνώσεις των γιατρών.

 «Κάναμε το επαναληπτικό εμβόλιο ανεμοβλογιάς, στο πρώτο δεν είχαμε κανένα σύμπτωμα, στο δεύτερο, όμως, κάτι δεν πήγε καλά. Το παιδί έχασε την κινητικότητα του και μονίμως νύσταζε, ώσπου μία μέρα μας τηλεφώνησαν από το σχολείο του και μας είπαν να πάμε να το πάρουμε, διότι κοιμάται στο θρανίο δεν μπορούμε να το κάνουμε κάτι. Τον πήραμε και τον πήγαμε στο νοσοκομείο, όπου μας βγάλανε τρελούς. Αναγκαστήκαμε να τον πάμε σε μία ιδιωτική κλινική όπου και διέγνωσαν ότι έχει σκωληκοειδίτιδα», δήλωσε στο Star η μητέρα του τρίχρονου.

Το παιδί όχι μόνο δεν συνήλθε, αλλά η κατάστασή του επιδεινώθηκε και έτσι αναγκάστηκε με αεροδιακομιδή να μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» της Αθήνας.

«Έσωσαν το παιδί μου εκεί μας έδωσαν φάρμακα, το έσωσαν το παιδί», δήλωσε ο πατέρας του μικρού Χρήστου.

Η ιστορία του μικρού Χρήστου

Ο Γολγοθάς του μικρού Χρήστου ξεκίνησε στις 3 Νοεμβρίου του περασμένου χρόνου. Οι γονείς του αντέδρασαν αστραπιαία όταν αντιλήφθηκαν πως το παιδί τους, όχι μόνο δεν μπορούσε να κουνήσει τα άκρα του, αλλά σταμάτησε και να μιλάει.

Τελικά μετά από πολλές επισκέψεις σε διάφορα νοσηλευτικά ιδρύματα, το παιδί μπήκε στην εντατική μονάδα για δύο εβδομάδες σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και σήμερα να ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης για να αρχίσει πάλι να μιλάει και να κινήσει σωστά τα χέρια του.

Πάντως, σύμφωνα με τους παιδιάτρους, οι παρενέργειες στα εμβόλια είναι σπάνιες και μεμονωμένα περιστατικά.

Οι γονείς πρόκειται να κινηθούν νομικά, ενώ ήδη έχουν απευθυνθεί σε ένα σύνδεσμο με τέτοια ιατρικά λάθη.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ