Skip to main content

ΠΟΕΔΗΝ: Δόθηκαν ακατάλληλες μάσκες σε νοσοκομείο αναφοράς

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι δόθηκαν σε νοσοκομείο αναφοράς από το Υπουργείο Υγείας μάσκες ακατάλληλες για περίθαλψη περιστατικών κορωνοϊού.

Σε καταγγελία για προμήθεια από το Υπουργείο Υγείας στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης μασκών προστασίας που κρίθηκαν ακατάλληλες για την περίθαλψη περιστατικών κορωνοϊού προχωρά η ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση, το Σωματείο Εργαζομένων της Αλεξανδρούπολης που είναι Νοσοκομείο Αναφοράς κορωνοϊού για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη καταγγέλλει ότι οι μάσκες υψηλής προστασίας ffp2 που προμηθεύτηκε το Νοσοκομείο από το Υπουργείο Υγείας ήταν ακατάλληλες για την περίθαλψη περιστατικών κορωνοϊού.

«Δεν προσφέρουν καμία ατομική προστασία στο προσωπικό σύμφωνα με την Επιτροπή Λοιμώξεων του νοσοκομείου η οποία ενημέρωσε εγγράφως την Διοίκηση, την ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας. Οι εν λόγω μάσκες σύμφωνα με τις προδιαγραφές είναι για άλλη χρήση και αποσύρθηκαν», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Παράλληλα, η ΠΟΕΔΗΝ απευθύνει έκκληση στον υπουργό Υγείας να ελέγξει τις καταγγελίες και εάν οι εν λόγω μάσκες ΚΝ95 είναι ακατάλληλες να αποσυρθούν από τα Νοσοκομεία που τυχόν χρησιμοποιούνται.

Αναλυτικά η καταγγελία:

Το ∆.Σ του ΣΥΚΝΕ, µε υψηλό αίσθηµα ευθύνης, καταγγέλλει ότι οι Μάσκες Υψηλής Προστασίας FFP2, για την αντιµετώπιση περιστατικών µε Covid-19, που προµήθευσε σχετικά πρόσφατα το Υπουργείο Υγείας στο Π.Γ.Ν.ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ και πιθανόν και σ΄άλλα Νοσοκοµεία της χώρας, δεν προσφέρουν καµία ατοµική προστασία στο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό και ορθώς κρίθηκαν ως ακατάλληλες από την Επιτροπή Λοιµώξεων του Νοσοκοµείου µας, η οποία και ενηµέρωσε εγγράφως την ∆ιοίκηση, την ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας ότι οι εν λόγω µάσκες «είναι για άλλη χρήση» σύµφωνα µε τις προδιαγραφές τους, γεγονός που οδήγησε στην άµεση απόσυρση τους .

Το Υπουργείο Υγείας οφείλει να αποσύρει άµεσα από όλα τα Νοσοκοµεία της χώρας αυτού του τύπου τις µάσκες Υψηλής προστασίας µε τον χαρακτηρισµό ως ακατάλληλες.

Παράλληλα η 4η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει να ενεργοποιηθούν άµεσα προσφέροντας σε όλα τα Νοσοκοµεία αναφοράς (άρα και στο Π.Γ.Ν.Α ) όλα τα κατάλληλα µέσα ατοµικής προστασίας ώστε να υπάρξει πλήρη ασφάλεια και προστασία στους εργαζόµενους για να µπορέσουν να ανταποκριθούν µε απόλυτη επιτυχία στις απαιτήσεις του 2ου κύµατος Covid-19 που συνεχίζει να µαστίζει εντονότατα την χώρα µας.