Skip to main content

Καταγγελία Ψωμιάδη σε ΣΕΓΑΣ για χρήση του ονόματος «Μακεδονία»

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ανέφερε ότι αθλητής του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας από την ΠΓΔΜ καταχωρήθηκε με την εθνικότητα MKD και όχι FYROM.

Την απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας να δεχτεί στον αγώνα τη συμμετοχή αθλητή από την ΠΓΔΜ καταχωρώντας τον με την εθνικότητα MKD και όχι με το διεθνώς αποδεκτό FYROM κατήγγειλε με ανακοίνωση του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Ο κ. Ψωμιάδης χαρακτήρισε την απόφαση απαράδεκτη ενώ ανέφερε ότι του «προκαλεί αλγεινή εντύπωση το ότι ενώ έγκαιρα επισημάνθηκε το λάθος στους αρμόδιους και ζητήθηκε η σχετική διόρθωση, η απάντηση ήταν πως έτσι προστάσει η ευρωπαϊκή επιτροπή για τους αθλητές από την ΠΓΔΜ».

«Ζητώ άμεσα από τον ΣΕΓΑΣ να αναθεωρήσει την απόφαση του αυτή, γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση φαίνεται πως αναγνωρίζει de facto το γειτονικό μας κράτος με την κάλπικη, κλεμμένη ονομασία του. Ο αθλητισμός ενώνει, αλλά παράλληλα σέβεται την ιστορική αλήθεια, σέβεται τις ευαισθησίες και τα δίκαια των εθνών. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να τα ισοπεδώσουν όλα. Εύχομαι να πρυτανεύσει η λογική και να μην δούμε μέσα από τη δημόσια τηλεόραση Σκοπιανό αθλητή να διαφημίζεται ως "Μακεδόνας"» υπογράμμισε ο κ.Ψωμιάδης.