Skip to main content

Καταγγελία στην Κύπρο: Αρνήθηκαν ιατρική περίθαλψη σε οροθετική (vid)

Σύμφωνα με την καταγγελία γιατροί αρνήθηκαν σε γυναίκα περίθαλψη στις Πρώτες Βοήθειες Ιδιωτικής Κλινικής γιατί είναι οροθετική

Σε δημόσια καταγγελία προχώρησε η πρόεδρος του ΚΥΦΑ (Κέντρο Υποστήριξης ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS) Στέλλα Μιχαηλίδου, για την περιπέτεια οροθετικής γυναίκας σε ιδιωτική κλινική.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η κα Μιχαηλίδου στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο, γιατροί της αρνήθηκαν περίθαλψη στις Πρώτες Βοήθειες Ιδιωτικής Κλινικής γιατί είναι οροθετική.

«Είχε συμβεί ένα ατύχημα στο σπίτι. Διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στην κλινική και μετά από ιατρικές εξετάσεις της είπαν πως έχει αιμάτωμα. Υπήρχε και μια εξωτερική πληγή και έπρεπε να γίνει συρραφή αλλά είπαν ότι δεν μπορούν να δεχθούν την περίπτωσή της  και να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Λάρνακας που δέχονται οροθετικούς», εξήγησε η κα Μιχαηλίδου.

Τέλος η κα Μιχαηλίδου είπε πως «είναι απαράδεκτο, είναι απάνθρωπο. Είμαι πολύ θυμωμένη. Δεν μπορεί στην Ευρωπαϊκή Κύπρο,  να αρνηθούν περίθαλψη γιατί είχε την ειλικρίνεια να πει ότι είναι οροθετική. Θα ζητήσω έρευνα από τον υπουργό Υγείας και θα στείλω επιστολές παντού».