Skip to main content

Καταγγελίες για προσχεδιασμένες προσαγωγές πριν την ομιλία Τσίπρα

Μας έλεγαν ότι είμαστε ανεπιθύμητοι, κατήγγειλε μέλος της συντονιστικής επιτροπής Αθηνών για την ελληνικότητα της Μακεδονίας

Στην καταγγελία ότι οι προληπτικές προσαγωγές που έγιναν πριν την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προχώρησε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Αθηνών για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, Δημήτρης Γερογιάννης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6.

«Ζήσαμε μια πρωτοφανή εμπειρία. Ήταν προσχεδιασμένες οι προσαγωγές, μας έλεγαν ότι είμαστε ανεπιθύμητοι» είπε ο κ. Γερογιάννης.

Όπως είπε, μάλιστα, ο ίδιος βρέθηκε στο τζιπ της ΟΠΚΕ «γιατί συνομιλούσα με αυτούς που ήταν ανεπιθύμητοι» περιγράφοντας πώς δόθηκε η εντολή από αξιωματικό να τον πάρουν στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

«Βρεθήκαμε με άλλους στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης γιατί ήταν αρκετά γκρουπ που άρχισαν οι μεταφορές από την αστυνομία. Η αιτιολογία ήταν ότι παρόλο που είχαμε ταυτότητες έπρεπε να ελεγχθεί η ποιότητα της ταυτότητάς μας. Είμαστε προληπτικές προσαγωγές μάς είπαν» συμπλήρωσε ο κ. Γερογιάννης.

«Μας σόκαρε ως πολίτες αυτό που ζήσαμε. Θα μιλήσουμε με νομικούς γιατί μας ενδιαφέρει ποιοι έδωσαν τις διαταγές» συνέχισε σχολιάζοντας ότι «χθες υπήρχε "διάταγμα" άλλου μικρού πατερούλη με το οποίο στοχοποιήθηκε η κοινότητα των Ελλήνων που πιστεύουν στην ελληνικότητα της Μακεδονίας».

Παρόμοια καταγγελία έκανε το βράδυ της Παρασκευής στον ίδιο σταθμό και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Γιώργος Τάτσιος.