Skip to main content

Καταγγελίες για την προϊσταμένη του Βυζαντινού Μουσείου Θεσσαλονίκης

Σε αναφορά τους προς το ΥΠΠΟΑ, οι 34 υπάλληλοι κάνουν λόγο για απαξιωτική συμπεριφορά και ανικανότητα επίλυσης προβλημάτων.

Απαξιωτική συμπεριφορά από την Προϊσταμένη του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, Αγαθονίκη Τσιλιπάκου, καταγγέλλουν 34 υπάλληλοι του Μουσείου σε αναφορά τους προς το αρμόδιο υπουργείο.

Οι 34 εργαζόμενοι (28 νυν και 6 τέως υπάλληλοι του Βυζαντινού Μουσείου) κάνουν λόγο για «συναισθηματικές εκρήξεις, απειλές, λεκτικούς διαπληκτισμούς, υποτιμητικές επικρίσεις και μεταφορά λόγων σε τρίτους, προσβάλλει την προσωπικότητα και την επαγγελματική ιδιότητα, αλλά και πλήττει καίρια το ήθος των υπαλλήλων, διαταράσσοντας την ψυχική και σωματική τους υγεία».

Παράλληλα, στην αναφορά τονίζουν ότι «το Μουσείο έχει απολέσει μέγιστο τμήμα του ανθρώπινου δυναμικού του τα τελευταία χρόνια, με κορύφωση τις 6 αιτήσεις μετάθεσης που κατέθεσαν υπάλληλοι μέσα στο 2018», εκ των οποίων ικανοποιήθηκαν οι 5 και τώρα αυτοί οι υπάλληλοι εργάζονται σε άλλες υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ με έδρα τη Θεσσαλονίκη. «Η υπηρεσία έχει αποψιλωθεί» αναφέρουν οι εργαζόμενοι και απευθύνουν «έκκληση» στο ΥΠΠΟΑ, τονίζοντας πως προηγήθηκαν και άλλες προφορικές και έγγραφες προσπάθειες αναφοράς των προβλημάτων.

Σύμφωνα με την αναφορά, «μεγάλο μέρος της επικοινωνίας γίνεται πλέον εγγράφως μέσα από ηλεκτρονικά μηνύματα και επίσημες αναφορές υπαλλήλων, προκειμένου να υφίστανται πάντα τεκμήρια ενάντια στην τάση της Προϊστάμενη αρχής να αθετεί και να διαστρεβλώνει κατά βούληση». Υπάρχει, επίσης, «απροθυμία της Διεύθυνσης να συνεργαστεί με το επιστημονικό προσωπικό και μεταβίβαση όλων των ευθυνών στους Προϊσταμένους τμημάτων», αλλά και «η αδυναμία να αναλάβει ευθύνη και η διαρκής επιδίωξή της να μεταβιβάζει ευθύνες σε υφισταμένους, ενίοτε με τη συνοδεία απειλών ότι ο οποιοσδήποτε λανθασμένος οικονομικός ή άλλος χειρισμός θα βαρύνει τους ίδιους».

Τέλος, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι «η Προϊστάμενη αρχή επιδεικνύει ανικανότητα επίλυσης προβλημάτων, αδυναμία ιεράρχησης προτεραιοτήτων στις υποθέσεις της Υπηρεσίας, αναποφασιστικότητα μέχρι σημείου αναίτιας αναίρεσης ειλημμένων αποφάσεων και δεσμεύσεων έναντι τρίτων» και επισημαίνουν πως «κάθε διάθεση διαπραγμάτευσης έχει από πλευράς μας εξανεμιστεί, καθώς πλέον έχουμε να διαχειριστούμε μια μη αναστρέψιμη κατάσταση».