Skip to main content

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τη Μαρινόπουλος

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την εταιρεία ότι ζητά από τους εργαζομένους να υπογράψουν ότι συμφωνούν με τους όρους εξυγίανσης.

Την εταιρεία Μαρινόπουλος καταγγέλλει η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης υποστηρίζοντας ότι ζητά από τους εργαζομένους να υπογράψουν πως συμφωνούν στα σχέδια της εργοδοσίας, χωρίς να είναι γνώστες αυτών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης, «η έγγραφη δήλωση που έχει συντάξει η εργοδοσία, αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι έχουν λάβει γνώση των διατάξεων όρων και προϋποθέσεων της συμφωνίας εξυγίανσης και ανεπιφυλάκτως συναινούν ως προς το περιεχόμενο αυτής αλλά και τους ειδικότερους όρους που τους αφορούν».

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στη Μαρινόπουλος υποστηρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, ούτε τι αναφέρει το κείμενο της συμφωνίας μεταξύ δυο επιχειρηματικών ομίλων, ούτε είχαν μέχρι τώρα οποιαδήποτε ενημέρωση για τη δουλειά τους και το μισθό τους.

«Η μέχρι τώρα εμπειρία και στον κλάδο και από άλλους κλάδους στους οποίους οι επιχειρηματίες έχουν προχωρήσει σε "εξυγίανση", αποδεικνύει ότι αυτή πραγματοποιήθηκε στις πλάτες των εργαζομένων δηλαδή και με μειώσεις μισθών και με κατάργηση δικαιωμάτων και με μαζικές απολύσεις», υπογραμμίζει στο κείμενο της η Ένωση, προτρέποντας τους υπαλλήλους να μην υπογράψουν τη δήλωση.

«Καλούμε την εργοδοσία να αποσύρει τώρα το κατάπτυστο αυτό κείμενο, όπως επίσης,  και τους συναδέλφους να μην υποκύψουν στην τρομοκρατία της εργοδοσίας που με ψέματα, ότι όποιος δεν υπογράψει δεν θα περάσει στη νέα εταιρεία, προσπαθεί να αποσπάσει τη συναίνεση των εργαζομένων. Η απάντηση είναι η οργάνωση στο σωματείο, η συσπείρωση για τη διεκδίκηση όλων των θέσεων εργασίας, χωρίς καμιά βλαπτική μεταβολή στις σχέσεις εργασία», καταλήγει η ανακοίνωση.