Skip to main content

Καμμένος σε ΚΟ ΑΝΕΛ: Καταψήφιση της συμφωνίας, στήριξη της κυβέρνησης

Κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, ο αρχηγός των ΑΝΕΛ τόνισε πως θα καταψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, αποσύροντας τους υπουργούς.

Σαφή γραμμή για την στάση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων μετά τη συμφωνία των Πρεσπών έδωσε ο Πάνος Καμμένος στους βουλευτές του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επιβεβαίωσε ουσιαστικά τον Αλέξη Τσίπρα που δήλωσε χθες στον Alpha ότι ο Καμμένος δεν θα ρίξει την κυβέρνηση.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Π. Καμμένος ενώπιον των βουλευτών του, περιέγραψε την πρόθεση να καταψηφίσουν οι ΑΝΕΛ τη Συμφωνία, να αποσυρθούν οι υπουργοί τους από την Κυβέρνηση, συνεχίζοντας ωστόσο να τη στηρίζουν.

Στη συνεδρίαση, συζητήθηκαν και οι προτάσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Σύμφωνα με πηγές από τους ΑΝΕΛ, οι προτάσεις εγκρίθηκαν ομόφωνα και θα παρουσιαστούν τις επόμενες ημέρες. Όσο για τη στάση του κόμματος στο θέμα του συμφώνου Εκκλησίας-Πολιτείας, ο Πάνος Καμμένος έλεγε σε συνομιλητές του, μετά την συνεδρίαση: «Ας αποφασίσει η Εκκλησία πρώτα».

Από τη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ απουσίαζαν η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά που βρίσκεται στο Λονδίνο -με αφορμή την έκθεση τουρισμού WTM- και ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ που είναι στην Κένυα για την προετοιμασία επιχειρηματικής αποστολής.