Skip to main content

Καταψηφίζει τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα ο Νυφούδης

Στην ομιλία του στη Βουλή ο βουλευτής του Ποταμιού Νίκος Νυφούδης εξέφρασε επιφυλάξεις και αντιρρήσεις σε τρία βασικά σημεία

Σοβαρές ενστάσεις για τις προτεινόμενες από την κυβέρνησης αλλαγές στο νέο Ποινικό Κώδικα εκφράζει ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του Ποταμιού, Νίκος Νυφούδης, σε ανακοίνωσή του.

Ο κ. Νυφούδης επισημαίνει ότι το Ποτάμι άλλαξε αγορητή στη Βουλή για το νέο Ποινικό Κώδικα και ξεκαθαρίζει πως σε περίπτωση ονομαστικής ψηφοφορίας θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Στην ομιλία του μάλιστα στη Βουλή, ο κ. Νυφούδης εξέφρασε επιφυλάξεις και αντιρρήσεις σε τρία βασικά σημεία. Για τις αμφιλεγόμενες διατάξεις περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες επανέλαβε τις επιφυλάξεις έγκριτων νομικών ότι η μετατροπή του αδικήματος από κακούργημα σε πλημμέλημα θα κατατάξει την Ελλάδα στις χώρες «παραδείσους» ξεπλύματος χρήματος από άποψη της ποινικής μεταχείρισης.

Για τις αλλαγές στο αδίκημα του βιασμού, ο κ. Νυφούδης εμφανίστηκε κάθετα αρνητικός, κάνοντας λόγο για προβληματική διάταξη.

Επίσης, ο βουλευτής αναφέρθηκε στην ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας, η οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, υποστηρίζοντας ότι μπαίνει σε κίνδυνο η δημόσια ασφάλεια και προειδοποιεί ότι οι προτεινόμενες αλλαγές θα επιφέρουν παραγραφές και μαζικές αποφυλακίσεις σε πληθώρα υποθέσεων.