Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020
x

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΡΗΤΡΑΣ ΜΗΔΕΝΙΚΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΖΗΤΕΙ Ο ΡΩΜΑΝΙΑΣ

Ο γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων χαρακτηρίζει όπλο στα χέρια της κυβέρνησης την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις περικοπές στις συντάξεις.

Όπλο στη μάχη της κατάργησης της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος χαρακτηρίζει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις περικοπές στις συντάξεις ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς.

Μιλώντας από την Πάτρα, το στέλεχος της κυβέρνησης υποστηρίζει πως «η απόφαση μας δίνει την πολιτική και νομική κατεύθυνση για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και δικαιώνει την προσπάθεια μας να την καταργήσουμε».

Ακόμη, σημειώνει, ότι η κυβέρνηση καταργεί και τον μαθηματικό τύπο προσδιορισμού του εφάπαξ στο Δημόσιο, ο οποίος οδηγούσε σε μειώσεις έως και 40%.

Όπως εκτιμά, όσοι βγήκαν σε σύνταξη μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2013 θα πάρουν αναδρομικά όσα έχασαν, μετά τον επαναπροσδιορισμό του μαθηματικού τύπου, κάτι που έχει ήδη γίνει σε 21 λογαριασμούς εφάπαξ.

Για τους υπόλοιπους 16 λογαριασμούς, ο Γιώργος Ρωμανιάς διαμηνύει ότι ο επαναπροσδιορισμός του μαθηματικού τύπου ολοκληρώνεται τις προσεχείς ημέρες.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ