Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020
x

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΙΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ

Σήμερα οι εκπρόσωποι των θεσμών είχαν την πρώτη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου. Τι ζήτησαν για τα ιδιωτικά σχολεία

Την κατάργηση του νομού Φίλη για τα ιδιωτικά σχολεία και τις αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών τους φέρεται να ζήτησαν οι εκπρόσωποι των θεσμών.

Σήμερα είχαν την πρώτη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου. Οι θεσμοί ζήτησαν ουσιαστικά την πλήρη απελευθέρωση στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.

Το υπουργείο Παιδείας από την πλευρά του προτείνει να γίνεται η εξέταση της αιτιολογίας των απολύσεων όχι από επιτροπή που έχει ορίσει το υπουργείο αλλά από νομικούς συμβούλους του κράτους.

Σύμφωνα με το νομό του προηγούμενου υπουργού, οι απολύσεις εκπαιδευτικών που εργάζονται σε ένα ιδιωτικό σχολειό για περισσότερο από δύο χρόνια, θα παραπέμπονται για κρίση σε Συμβούλιο Εκπαιδευτικών στα πρότυπα των δημοσίων σχολείων, διάταξη που είχε προκαλέσει από την πρώτη στιγμή την έντονη αντίθεση των θεσμών, με την αιτιολογία ότι αυτό θα μπορούσε να εκληφθεί ως μήνυμα για επέκταση και σε άλλους τομείς της ιδιωτικής οικονομίας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ