Skip to main content

Καταργούνται δημόσιες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Προς κατάργηση βαίνουν τουλάχιστον 55 δημόσιες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, κατόπιν απόφασης που ελήφθη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα υπό την προεδρία του Θεόδωρου Πάγκαλ
Προς κατάργηση βαίνουν τουλάχιστον 55 δημόσιες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, κατόπιν απόφασης που ελήφθη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα υπό την προεδρία του Θεόδωρου Πάγκαλου, σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα. Παράλληλα, στο υπουργείο Υγείας προτάθηκε η συγχώνευση προνοιακών ιδρυμάτων και νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Η εν λόγω μαύρη λίστα, η οποία θα παραδοθεί και στο κλιμάκιο των επιτηρητών του ΔΝΤ που βρίσκεται στην Αθήνα, περιλαμβάνει 55 Τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης σε όλη τη χώρα, καθώς «πρόκειται για υπηρεσίες που δημιούργησε η κυβέρνηση της ΝΔ, χωρίς ποτέ να παραγάγουν έργο», όπως δήλωσε η Κατερίνα Μπατζελή.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η μισθοδοσία των 403 υπαλλήλων επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό με 5,5 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ το κόστος λειτουργίας των 55 καταστημάτων ξεπερνά τα 1,4 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, στους υπαλλήλους των παραπάνω υπηρεσιών χορηγούνταν και ανθυγιεινό επίδομα, το οποίο εξετάζεται με ποια δικαιολογία δόθηκε.