Τρίτη 26 Μαΐου 2020
x

ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΦΩΤΟ)

Η επιχείρηση έγινε στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδίου της ΑΑΔΕ για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την πάταξη του λαθρεμπορίου υγραερίου.

Στα πράσα έπιασαν έπειτα από παρακολούθηση τελωνειακοί υπάλληλοι βυτιοφόρο όχημα και τον οδηγό του που επιχείρησε να παραδώσει σε εταιρεία στη Θεσσαλονίκη μίγμα υγραερίου θέρμανσης 1.510 κιλών, εκδίδοντας εικονικό-ανακριβές, ως προς την ποσότητα και ως προς τον εκδότη, παραστατικό πώλησης για ποσότητα 5.050 κιλών.

Η επιχείρηση έγινε στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδίου της ΑΑΔΕ για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την πάταξη του λαθρεμπορίου στον τομέα του υγραερίου.

Από τον έλεγχο των εγγράφων που βρέθηκαν στο εν λόγω όχημα διαπιστώθηκε ότι, κατά τη δεδομένη χρονική στιγμή, παρέδωσε, σε άγνωστο παραλήπτη, ποσότητα υγραερίου (LPG) Μίγμα για Θέρμανση (6.010 κιλά), χωρίς να έχουν εκδοθεί τα νόμιμα παραστατικά.

Ακολούθως, στον ίδιο χώρο, μετάγγισε υγραέριο (LPG) Μίγμα για Θέρμανση ή και Άλλες Χρήσεις (1.270 κιλά) σε μη νόμιμη και ελεγκτέα, ως προς την καταλληλότητα, δεξαμενή-βυτίο (αποθηκευτικό μέσο).

Η εν λόγω δεξαμενή ήταν μια από τις τρεις μόνιμα ακινητοποιημένες δεξαμενές, που χρησιμοποιείτο παράνομα, ως χώρος αποθήκευσης για τις παράνομες ποσότητες του υγραερίου, το οποίο στη συνέχεια διακινούνταν σε πρατήρια. Στην ίδια εγκατάσταση, μέσα στην προαναφερθείσα δεξαμενή-βυτίο, καθώς και μέσα σε βυτιοφόρο όχημα που τελούσε σε ακινησία, εντοπίστηκε η ύπαρξη ποσότητας υγραερίου 3.890 κιλών, άγνωστης προέλευσης και χωρίς τα νόμιμα παραστατικά.

Ακολούθησε η κατάσχεση υγραερίου συνολικής ποσότητας 6.460 κιλών, του βυτιοφόρου οχήματος, καθώς και του συνόλου των παράνομων, κενών πλέον, δεξαμενών, τα οποία, σε συνεργασία με το Γ΄ Τελωνείο Θεσσαλονίκης παραδόθηκαν προς φύλαξη στις εγκαταστάσεις εταιρίας υγραερίου.

Για τα παραπάνω αδικήματα συντάχθηκε σχετική μηνυτήρια αναφορά προς τον Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ