Skip to main content

Κατασχέθηκαν 10 εκατ. λαθραία τσιγάρα από το Α' Τελωνείο Θεσσαλονίκη

Η υπηρεσία προχώρησε στην κατάσχεση του συνόλου των λαθραίων τσιγάρων, ως αντικείμενο λαθρεμπορίας, καθώς και του εμπορευματοκιβωτίου.

Στην κατάσχεση 10.495.000 λαθραίων τσιγάρων προχώρησε χθες το Τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου του Α' Τελωνείου Θεσσαλονίκης, εντοπίζοντας το λαθραίο εμπόρευμα που είχε δηλωθεί ως «ελαστικά αυτοκινήτων».

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, το Τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου του Α' Τελωνείου Θεσσαλονίκης, αξιοποιώντας την τοπική ανάλυση κινδύνου, προέβη σε εκ των υστέρων φυσικό έλεγχο εμπορευματοκιβωτίου, που έφθασε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης από τον λιμένα Shekou της Κίνας.

Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε, αρχικά εξωτερικά από τον σκύλο ανιχνευτή καπνικών της Υπηρεσίας, ¨ΧΑΚΕΡ¨, και στη συνέχεια καθολικά από τους ελεγκτές της Δίωξης Λαθρεμπορίου, διαπιστώθηκε η ύπαρξη τσιγάρων στο σύνολο του εμπορευματοκιβώτιου, οι αναλογούσες δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις των οποίων ανέρχονται στο ποσό των 2.053.420,32 ευρώ.

Η υπηρεσία προχώρησε στην κατάσχεση του συνόλου των λαθραίων τσιγάρων, ως αντικείμενο λαθρεμπορίας, καθώς και του εμπορευματοκιβωτίου, ως μέσου μεταφοράς των λαθρεμπορευμάτων.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε σχετικά η Εισαγγελέας Θεσσαλονίκης.