Skip to main content

Κατασχέθηκαν 156 κιλά αλιεύματα στην ιχθυόσκαλα Νέας Μηχανιώνας

Αναλυτικά οι έλεγχοι στους οποίους προχώρησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής στην ιχθυόσκαλα Νέας Μηχανιώνας χθες το βράδυ.

Στην κατάσχεση 156 κιλών αλιευμάτων, τα οποία φυλάσσονται σε ψυκτικό θάλαμο της ιχθυόσκαλας Νέας Μηχανιώνας και πρόκειται να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα, προχώρησαν οι λιμενικές αρχές.

Συγκεκριμένα, κατά τη διενέργεια ελέγχων στην ιχθυόσκαλα Νέας Μηχανιώνας από στελέχη της Λιμενικής Αρχής βεβαιώθηκε, βραδινές ώρες της 21-11-17, μία αλιευτική παράβαση σε έμπορο οστρακοειδών για ελλιπή αναγραφή ενδείξεων, συγκεκριμένα της ζώνης αλίευσης, επί παραστατικών εμπορίας και διακίνησης.

Επίσης, βραδινές ώρες της 21-11-17, βρέθηκαν εντός ψυκτικού θαλάμου και κατασχέθηκαν 48 κιλά κουτσουμούρες, διαστάσεων 6-8 εκατοστών, κάτω του ελάχιστου επιτρεπόμενου μεγέθους των 11 εκατοστών, 7  κιλά λυθρίνια διαστάσεων 11-12 εκατοστών, κάτω του ελάχιστου επιτρεπόμενου μεγέθους των 15 εκατοστών και 5 κιλά μουσμούλια, διαστάσεων 12-14 εκατοστών κάτω του ελάχιστου επιτρεπόμενου μεγέθους των 17 εκατοστών.

Βεβαιώθηκε μία διοικητική παράβαση στον Κυβερνήτη του Α/Κ σκάφους, το οποίο είχε προβεί στην αλίευση-εκφόρτωση και διέθετε προς εμπορία-πώληση τα ανωτέρω.

Τέλος, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντοπίστηκαν στη ράμπα φορτοεκφόρτωσης αλιευμάτων και κατασχέθηκαν 96 κιλά μπακαλιάροι διαστάσεων 11-14 εκατοστών, κάτω του ελάχιστου επιτρεπόμενου μεγέθους των 20 εκατοστών, τα οποία είχαν αλιευτεί από πέντε μηχανότρατες και ανήκαν σε ιδιωτική εταιρεία.

Βεβαιώθηκε μία αγορανομική παράβαση κατά της εταιρείας και 5 αλιευτικές παραβάσεις στους Κυβερνήτες των Α/Κ σκαφών.