Skip to main content

Κατασχέθηκαν πάνω από 60.000 λαθραία τσιγάρα σε Πέλλα και Ημαθία (φωτο)

Συνολικά κατασχέθηκαν 3.200 πακέτα λαθραίων τσιγάρων (δηλαδή 64.000 λαθραία τεμάχια τσιγάρων) και 50 συσκευασίες λαθραίου καπνού.

Σημαντικές ποσότητες λαθραίων τσιγάρων που είχαν σκοπό να διοχετεύσουν δύο άτομα που συνελήφθησαν, κατέσχεσαν αστυνομικοί έπειτα απο στοχευμένες επιχειρήσεις σε Πέλλα και Ημαθία.

Στην πρώτη περίπτωση, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας εντοπίστηκε ένας άνδρας σε περιοχή της Πέλλας και διαπιστώθηκε να κρύβει στο σπίτι του 2.200 πακέτα τσιγάρων (δηλαδή 44.000 τεμάχια τσιγάρων) και 50 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων η καθεμία, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Επίσης κατασχέθηκε και το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ.



Στη δεύτερη περίπτωση, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας εντοπίστηκε ένας άνδρας να οδηγεί όχημα, στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.000 πακέτα τσιγάρων (δηλαδή 20.000 τεμάχια τσιγάρων),.

Συνολικά κατασχέθηκαν 3.200 πακέτα λαθραίων τσιγάρων (δηλαδή 64.000 λαθραία τεμάχια τσιγάρων) και 50 συσκευασίες λαθραίου καπνού συνολικού βάρους 2.500 γραμμαρίων, τα οποία θα σταλούν στα αρμόδια τελωνεία για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπο αρμόδιους Εισαγγελείς.