Skip to main content

Κατασκευάζεται χώρος στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων στα Μουδανιά

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου ο ενιαίος χώρος στάθμευσης θα αποτρέπει την είσοδο των τουριστικών λεωφορείων από το εμπορικό κέντρο της περιοχής.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή χώρου στάθμευσης στα Ν. Μουδανιά στα πλαίσια κατασκευής του έργου «Εσωτερική οδοποιία τμημάτων οδών στον οικισμό Νέων Μουδανιών» στην περιοχή της πρώην ΒΕΚΑΜ (οδός Αγίου Όρους).

Πρόκειται για έναν ενιαίο χώρο στάθμευσης, που προορίζεται κυρίως για την στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων με στόχο να αποτραπεί η είσοδός τους στο εμπορικό κέντρο των Νέων Μουδανιών. Εξάλλου, σε λίγα μέτρα από τον συγκεκριμένο χώρο ξεκινάει η ανάπλαση του εμπορικού κέντρου και ο μεγάλος πεζόδρομος της οδού Ηλιοπούλου.



«Για να οδηγηθούμε σήμερα στην υλοποίηση του έργου, προηγήθηκαν δύσκολες και χρονοβόρες διαδικασίες, όπως η απομάκρυνση της ΒΕΚΑΜ και η κατεδάφιση του ακαλαίσθητου κτιρίου, που αντίκριζε κανείς μόλις έμπαινε στην πόλη.

Στη συνέχεια κατασκευάστηκαν πεζοδρόμια περιμετρικά και τώρα βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο κατασκευής του χώρου. Αυτό μαζί με τα άλλα δύο πάρκινγκ, που έχουν προγραμματισθεί γα τα Ν. Μουδανιά, θα αποσυμφορήσουν την κυκλοφορία στο κέντρο και θα διευκολύνουν κατοίκους και τουρίστες» ανέφερε ο δήμαρχος Μανώλης Καρράς.