Skip to main content

Κατασκευάζει γήπεδο 5Χ5 στο Κέντρο Κράτησης Νέων Αυλώνα η ΕΠΟ

Οι εργασίες κατασκευής του θα ολοκληρωθούν την προσεχή εβδομάδα ενώ στις αρχές Απριλίου θα πραγματοποποιηθεί αγώνας επίδειξης με παλαίμαχους διεθνείς.

«Σάρκα και οστά» παίρνει η σημαντική πρωτοβουλία που ανέλαβε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για την κατασκευή γηπέδου 5Χ5 εντός των εγκαταστάσεων του Ειδικού Κέντρου Κράτησης Νέων Αυλώνα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Στο ίδιο γήπεδο/Same field», το οποίο εντάσσεται στο εξαετές αναπτυξιακό πλάνο «Μπάλα Παντού» και έχει ως στόχο την ανάδειξη της κοινωνικής διάστασης του αθλήματος και την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών άθλησης για όλους.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει αναλάβει, μέσω της Διεύθυνσης Στρατηγικής Ανάπτυξης, και ήδη υλοποιεί την υλική και εκπαιδευτική υποστήριξη των νέων κρατουμένων στο ΕΚΚΝ Αυλώνα με επισκέψεις σε μηνιαία βάση εκπαιδευτών, προπονητών και ποδοσφαιριστών, ενώ πρόσφατα εγκρίθηκε η επέκταση του προγράμματος στο Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων Ελεώνα Θηβών και στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου.

Οι εργασίες στο ΕΚΚΝΑ αναμένεται να ολοκληρωθούν την προσεχή εβδομάδα και έχει ήδη προγραμματιστεί για την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου η διεξαγωγή αγώνα επίδειξης, με συμμετοχή παλαίμαχων διεθνών ποδοσφαιριστών και Ομοσπονδιακών προπονητών.

Η κατασκευή του γηπέδου πραγματοποιείται με πρόταση της Τεχνικής Επιτροπής της ΕΠΟ, στο πλαίσιο της χορηγικής σύμβασης με την εταιρία HELLASOD, και αφορά στην εκτέλεση προγραμμάτων ένταξης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων στην ποδοσφαιρική οικογένεια.