Skip to main content

Οι γκρίνιες στη ΝΔ για τη Βενιζέλου και η μαρίνα στην Πυλαία

Το... ξεψάχνισμα των βιογραφικών από τα επιτελεία των υπουργείων, η μαρίνα στην Πυλαία και η κριτική στη ΝΔ Θεσσαλονίκης για τα αρχαία της Βενιζέλου

-Μαθαίνω ότι μετά τα όσα έγιναν με τα βιογραφικά διαφόρων διορισμένων από την κυβέρνηση, πλέον τα επιτελεία των υπουργείων «χτενίζουν» όλα τα δικαιολογητικά που έχουν καταθέσει όχι μόνο οι υποψήφιοι, αλλά και εκείνοι των οποίων ο διορισμός έχει ήδη ανακοινωθεί. Για παράδειγμα μου λένε ότι οι νέες διοικήσεις των νοσοκομείων που ανακοινώθηκαν δεν έχουν πάρει ακόμη ΦΕΚ και παραμένουν απλώς ως ανακοινώσεις, χωρίς να αναλαμβάνουν έργο. Αιτία ακριβώς αυτή: ο έλεγχος των δικαιολογητικών των στελεχών που ορίστηκαν στις διοικήσεις. Όμως δεν είναι μόνον η κυβέρνηση που το ψάχνει για να μην εκτεθεί και σε άλλη περίπτωση. Είναι και η αντιπολίτευση. Στον ΣΥΡΙΖΑ μου λένε έχει οριστεί συγκεκριμένη ομάδα που ψάχνει επίσης τα βιογραφικά και τα δικαιολογητικά των διορισμένων, μπας και τσιμπήσει και κανένα άλλο... κελεπούρι.

-Γκρίνιες ακούω από παραδοσιακά μέλη της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη για την ελλιπή πολιτική στήριξη στην επιλογή της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου. Είναι χαρακτηριστική, λένε, η απουσία μιας συντονισμένης καμπάνιας υποστήριξης της θέσης του ίδιου του πρωθυπουργού και του κόμματος, με αποτέλεσμα, από τους μεν βουλευτές Θεσσαλονίκης να έχει πάρει θέση μόνον ο κ. Στράτος Σιμόπουλος, που έτσι κι αλλιώς πάγια υποστήριζε τη συγκεκριμένη λύση, ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας. Η ΝΔ Θεσσαλονίκης ούτε μια ανακοίνωση, ούτε μια κινητοποίηση, ούτε μια εκδήλωση; Μου υπενθύμισαν μάλιστα ότι επί υπουργίας Γιώργου Σουφλιά, που και τότε η κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή είχε να αντιμετωπίσει το αγκάθι της υποθαλάσσιας, ο τοπικός κομματικός μηχανισμός και οι βουλευτές είχαν ενεργοποιηθεί και είχαν πάρει θέση, προσπαθώντας να ενημερώσουν και τον κόσμο, αλλά και να μην αφήσουν τόσο περιθώριο στην άλλη άποψη.

-Με τη συμπαράσταση του υφυπουργού Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας – Θράκης), Θεόδωρου Καράογλου, ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη και πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, προχωρά το μεγάλο πρότζεκτ για την κατασκευή μαρίνας στο παραλιακό μέτωπο της Πυλαίας. Οι δυο τους μάλιστα επισκέφτηκαν τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, για να ολοκληρωθούν επιτέλους κάποια διαδικαστικά και να δρομολογηθεί το έργο. Το ζητούμενο ακούω δεν είναι τα χρήματα που απαιτούνται, αλλά γνωστές γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. Για να έχετε μια εικόνα, το συγκεκριμένο έργο θέλει υπογραφές από οχτώ υπουργούς για να προχωρήσει και με την προηγούμενη κυβέρνηση υπήρχε διαφορά αντιλήψεων. Ο κ. Γεωργιάδης προφανώς και δεν είναι απέναντι στην προοπτική δημιουργίας μιας μαρίνας... Ούτε όπως μαθαίνω και οι μελετητές του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για το παραλιακό μέτωπο όλης της Θεσσαλονίκης. Ίσα ίσα... Η ταύτιση των αντιλήψεων μπορεί να φέρει και αποτελέσματα νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Λιλή Δραγατίδου, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της ως γενική γραμματέας στον Δήμο Λαγκαδά, ανεβάζει τις... μετοχές της. Το όνομά της φιγουράρει πλέον και στο νέο διοικητικό συμβούλιο του ΕΦΕΤ.