Skip to main content

Κατασκηνώσεις ΧΑΝΘ: Eκπαιδευτικά προγράμματα ρομποτικής και επιχειρηματικότητας

Στις κατασκηνώσεις της ΧΑΝΘ θα λάβουν χώρα δύο νέα εκπαιδευτικά προγράμματα με ρομποτική και επιχειρηματικότητα - Τι περιλαμβάνουν.

Δύο νέα εκπαιδευτικά προγράμματα με ρομποτική και επιχειρηματικότητα θα λάβουν χώρα στις κατασκηνώσεις της ΧΑΝΘ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «αυτό το καλοκαίρι θα είναι… Ρομποτική. Η ρομποτική και το S.T.E.A.M θα γίνουν μέρος της κατασκηνωτικής εμπειρίας στο νέο Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα της Eduact , μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος του Sea Sun & Fun|S.T.E.A.M. & Robotics International Camp».

Οι κατασκηνώσεις της ΧΑΝΘ, σημειώνεται σχετικά, «έχουν θέσει σαν καθημερινό στόχο να δίνουν στα παιδιά ερεθίσματα και να δημιουργούν εμπειρίες μέσα από τις οποίες οι κατασκηνωτές θα βελτιώνουν τις ικανότητές τους και θα αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους. Η Eduact έρχεται να προσφέρει το δικό της κομμάτι έρευνας, ρομποτικής και τεχνολογίας στο φετινό καλοκαίρι!».

Πότε: 20-26 Αυγούστου

Πού: Κατασκήνωση ΧΑΝΘ στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής

Ηλικίες: Παιδιά 6 έως 12 ετών

Περισσότερα για το νέο κατασκηνωτικό πρόγραμμα, εδώ

Δηλώστε συμμετοχή εδώ

«Αυτό το καλοκαίρι, η τεχνολογία και η διασκέδαση γίνονται ο αγαπημένος μας προορισμός!», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, η ΧΑΝΘ και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας οργανώνουν 7ήμερο κατασκηνωτικό πρόγραμμα στο Ορεινό Εκπαιδευτικό Κέντρο της ΧΑΝΘ στο Νυμφαίο με θέμα την επιχειρηματικότητα.

Νέοι και νέες 14-18 ετών θα εισαχθούν σε επιχειρηματικές έννοιες και θα αναπτύξουν τις δημιουργικές και τεχνικές ικανότητές τους μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος για την επιχειρηματικότητα «ThesSummerSchool». Παράλληλα, υπογραμμίζεται σχετικά,«θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια πληθώρα δραστηριοτήτων στη φύση που συνδέονται με την ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης, τη βιωσιμότητα και την ευαισθητοποίηση προς τα κοινωνικά ζητήματα, πάντοτε υπό το πρίσμα του εθελοντισμού».

«Το σχεδιασμένο πρόγραμμα από τους διοργανωτές αποτελεί εγγύηση για αξέχαστες εκπαιδευτικές και κατασκηνωτικές εμπειρίες», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο το συνεχές και δια βίου mentoring και τη διευκόλυνση εισόδου των νέων στην αγορά εργασίας.

Πότε: 23-29 Αυγούστου

Πού: Ορεινό Εκπαιδευτικό Κέντρο της ΧΑΝΘ στο Νυμφαίο

Ηλικίες: Νέοι και νέες 14 έως 18 ετών

Περισσότερα για το ThesSummerSchool at camp, εδώ