Skip to main content

Ακυρώνονται τα «Αιγύπτια» - Αιχμές καταστηματαρχών κατά δήμου

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης της οδού Αιγύπτου υποστηρίζουν ότι τους ζητήθηκε υπέρογκο ποσό από τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Σε ακύρωση της διοργάνωσης των φετινών «Αιγυπτίων», του φεστιβάλ δηλαδή που γίνεται επι της οδού Αιγύπτου στα Λαδάδικα κάθε αρχές Οκτωβρίου, προχώρησαν οι διοργανωτές και καταστηματάρχες του ιστορικού δρόμου.

Ο λόγος της ακύρωσης των Αιγυπτίων, όπως υποστηριζουν, είναι ότι τους ζητήθηκε υπέρογκο ποσό για να χρησιμοποιήσουν τον δρόμο για το φεστιβάλ.

«Ενώ υπήρξε συνεννόηση με καταστήματα, καλλιτέχνες και τεχνικούς «την τελευταία στιγμή ο Δήμος Θεσσαλονίκης αποδείχτηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για τη διοργάνωσή μας», αναφέρουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το ιδιαίτερο αυτό Φεστιβάλ δεν υπάρχει αντίτιμο εισόδου, ενώ το κάθε κατάστημα διαθέτει τα ποτά του στο ελάχιστο κόστος.

Όπως λένε ωστόσο, «και ενώ ο δήμος Θεσσαλονίκης έως φέτος αναγνώριζε τις προσπάθειες μας και παρείχε σε εμάς, αλλά και εσάς, τον (μη χρησιμοποιούμενο) χώρο της Αιγύπτου για το stage μας, εντελώς απρόσμενα η νέα διοίκηση του δήμου αποφάσισε φέτος να μην εγκρίνει την αίτηση μας, με το πρόσχημα της κατάληψης δημόσιου χώρου, απαιτώντας την πληρωμή υπέρογκου ποσού, δυσβάστακτου για τη διοργάνωση μας!»

Σύμφωνα πάντα με τους καταστηματάρχες, «μετά από συναντήσεις, εξηγήσεις και προσπάθειες συμβιβασμού, δυστυχώς η απέναντι πλευρά, του Δήμου Θεσσαλονίκης, αποδείχθηκε άκαμπτη στο "γράμμα" ενός νόμου (που όμως θα αποδείξουμε στο μέλλον ότι δεν αφορά αυτή την ιδιαίτερη διοργάνωση) και μας αναγκάζει εμμέσως να την ακυρώσουμε!».