Skip to main content

Καταστράφηκε η μισή σοδειά πεπονιού στα Τρίκαλα

Αντιμέτωποι με μεγάλες ζημιές στη φετινή σοδειά τους, που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις του Μαΐου και του Ιουνίου, είναι δεκάδες πεπονοπαραγωγοί στο νομό Τρικάλων.
Αντιμέτωποι με μεγάλες ζημιές στη φετινή σοδειά τους, που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις του Μαΐου και του Ιουνίου, είναι δεκάδες πεπονοπαραγωγοί στο νομό Τρικάλων. Οι παραγωγοί βλέπουν τα πεπόνια να σαπίζουν στα χωράφια τους, χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτα για να ανατρέψουν την υφιστάμενη κατάσταση. 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις εκπροσώπων τους, τουλάχιστον το 50% της φετινής σοδειάς έχει σαπίσει ή έχει υποστεί σημαντικές ζημιές και δε μπορεί να είναι διαθέσιμο στην αγορά. Οι παραγωγοί στρέφουν πλέον το βλέμμα στην πολιτεία προσδοκώντας να αναληφθεί κάποια πολιτική πρωτοβουλία προκειμένου να αποζημιωθούν. Δυστυχώς, ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει τις καταστροφές στις πεπονοκαλλιέργειες, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να βρίσκονται σε πρωτοφανές αδιέξοδο και να κινδυνεύουν, φέτος, με οικονομική καταστροφή.